Κόσμος

Νέες Καταγγελίες για Θάτσι για Εμπορία Ανθρώπινων Οργάνων – Πρέπει να Συλληφθεί Άμεσα …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Το Κόσοβο είναι απόλυτα γνωστό ότι αποτελεί κόμβο διακίνησης κάθε παρανομίας στην Ευρώπη, από ναρκωτικά μέχρι εμπόριο οργάνων. Άλλωστε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Θάτσι είναι ήδη ύποπτος από τον πόλεμο με τους Σέρβους στο Κόσοβο για εμπορία οργάνων, απολαμβάνοντας όμως ακόμα την ελευθερία του. Τώρα βέβαια έχουμε και νέα στοιχεία για το γεγονός, που θα πρέπει να φέρουν τους αρμόδιους των διεθνών δικαστηρίων για εγκλήματα πολέμου προ των ευθυνών τους και να επισπεύσουν τις διαδικασίες που μέχρι στιγμής φαίνεται να τον σώζουν ώστε το συντομότερο να τον στείλουν εκεί που του αρμόζει.

Έτσι ο Νιγηριανός Ιατρικός  Σύλλογος στην πολιτεία  Imo,  έχει κατηγορήσει το δισεκατομμυριούχο κυβερνήτη της, Rochas Okrocha, για  εμπορία  ανθρώπινων οργάνων. Κατηγορείται για κάτι τέτοιο με συνεργούς από την Τουρκία, την Κροατία καθώς και με τον Χασίμ Θάτσι. Η καθημερινή εφημερίδα του Βελιγραδίου Blic γράφει ότι ο πρόεδρος του συλλόγου Philip Njemanze μίλησε για το θέμα αυτό, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του συλλόγου στο Owerri (Οβέρι), την πρωτεύουσα της πολιτείας. Η ιστοσελίδα της Νιγηρίας  newswirengr.com δημοσίευσε δηλώσεις του  Njemanze  όπως «Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, μια κυβέρνηση  αυτοανακηρύχθηκε  καρτέλ διακίνησης οργάνων -  η κυβέρνηση  της πολιτείας  Imo χρησιμοποιεί τις κρατικές υγειονομικές εγκαταστάσεις για τη διευκόλυνση του δικτύου εμπορίας οργάνων» και πρόσθεσε ότι, «Οι ξένοι συνεργάτες της κυβέρνησης  από την Τουρκία, το Κοσσυφοπέδιο, την Κροατία και άλλοι είναι ήδη εδώ στην ΙΜΟ για τη τέλεια δημιουργία του δικτύου. Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο με τοπικό αρχηγό τον Rochas. Ένας πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου είναι η κεφαλή της εμπορίας οργάνων στην Ευρώπη και αυτός είναι  φίλος του Okorocha». Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Σερβίας RTS αναφέρει ότι κυβερνητική πηγή  έχει δηλώσει ότι οι κατηγορίες είναι «μια παλιά ιστορία με την οποία οι υπηρεσίες ασφαλείας της Νιγηρίας έχουν  ασχοληθεί και στο παρελθόν». Επίσης  αναφέρει ότι ο Okrocha επισκέφθηκε το Κοσσυφοπέδιο το Μάρτιο του 2012 και συναντήθηκε εκτός του Θάτσι με τον αναπληρωτή του εκείνη την εποχή Behgjet Pacolli  και τον υπουργό Εμπορίου Mimoza Kusari Lila.

Θεωρούμε τις καταγγελίες όχι μόνο σοβαρές αλλά ικανές για άμεση σύλληψη και κράτηση του κατηγορούμενου Θάτσι ως εξαιρετικά επικίνδυνου ατόμου και ελπίζουμε αυτή τη φορά η διεθνής δικαιοσύνη να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό τον εγκληματία.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...