Κόσμος

Νέα Ένταση - Η Βόρεια Κορέα Παραβιάζει τα Θαλάσσια Σύνορα της Νότιας Κορέας και Δέχεται Προειδοποιητικά Πυρά

Δεν περνάει μέρα που η Βόρεια Κορέα να μην είναι στη δημοσιότητα, φυσικά όχι για καλό αλλά με πράξεις που προκαλούν την παγκόσμια κατακραυγή. Έτσι το ναυτικό της Νότιας Κορέας  έριξε προειδοποιητικές βολές σε  περιπολικό σκάφος  της Βόρειας Κορέας, καθόσον σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου  Άμυνας στη Σεούλ, το σκάφος της Βόρειας Κορέας διέσχισε τα υπό αμφισβήτηση σύνορα στην  Κίτρινη Θάλασσα. Το σκάφος της Βόρειας Κορέας γρήγορα υποχώρησε μετά από πέντε προειδοποιητικές βολές.

Τα θαλάσσια de-facto σύνορα  ανάμεσα στις δύο Κορέες, δεν αναγνωρίζονται από την Πιονγιάνγκ, η οποία υποστηρίζει ότι είχε μονομερώς συνταχθεί από  τις αμερικανικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών μετά τον πόλεμο της Κορέας των 1950-1953 !!!!!!!! Και οι δύο πλευρές διαμαρτύρονται για  συχνές  επιδρομές εκατέρωθεν, πράγμα που είχε οδηγήσει σε περιορισμένες  ναυτικές συγκρούσεις το 1999, το 2002 και το 2009.

Η Νότια Κορέα είναι σε  υψηλή κατάσταση συναγερμού μετά από την  εκτόξευση πυραύλων της Κυριακής, ως προς την οποία η Σεούλ επιμένει ότι πρόκειται για συγκεκαλυμμένο τεστ βαλλιστικών πυραύλων. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χε ζήτησε αυξημένη επαγρύπνηση ενάντια σε οποιαδήποτε περαιτέρω μελλοντική πρόκληση  μετά από την τέταρτη πυρηνική δοκιμή τον περασμένο μήνα  εκ μέρους της Βόρειας Κορέας.

Θεωρούμε ότι η Βόρεια Κορέα κάτω από την ηγεσία του αυταρχικού και επικινδύνου Κιμ θα αποτελέσει μια νέα απειλή όχι μόνο για την Νότια Κορέα αλλά για όλη την ανθρωπότητα αν δεν πιεσθεί από τους ισχυρούς να συμμορφωθεί. Το εμπόδιο βέβαια παραμένει η Κίνα που την υποστηρίζει τόσο διμερώς όσο και στον ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...