Αρχείο

Κόλπο των Τούρκων η «εισβολή» στρατιωτικής φάλαγγας στην Συρία;

Η Δαμασκός καταγγέλλει εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Συρία , σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς τον ΟΗΕ και στο ΝΑΤΟ.

Μια φάλαγγα από  12 στρατιωτικά φορτηγά εξοπλισμένα με πολυβόλα, εισήλθε εντός συριακού εδάφους μέσω των συνόρων με την Τουρκία, ανέφερε στο  πρακτορείο  ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή από το συριακό  Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ίδια πηγή ανέφερε τον  ισχυρισμό ότι στην φάλαγγα συμμετείχαν  100 ένοπλοι , ορισμένοι από τους οποίους ήταν  στρατιώτες και μισθοφόροι από την Τουρκία.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών δεν ανέφερε  άλλες πληροφορίες σχετικά με το σκοπό για τον οποίο η υποτιθέμενη τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε  εντός συριακού εδάφους .

Χθες , η Άγκυρα υποστήριξε ότι είναι έτοιμη να εισβάλει στο συριακό έδαφος, αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα  .

Πληροφορίες από ρωσικές ιστοσελίδες και forum, αναφέρουν ότι ενδεχομένως  οι Τούρκοι στρατιώτες και μισθοφόροι συνοδεύουν φάλαγγες με "ανθρωπιστικό" υλικό για τους Τουρκμένους .

Σε περίπτωση  όμως που η ρωσική αεροπορία θα «κτυπούσε » τις φάλαγγες αυτές, οι Τούρκοι  θα έβρισκαν  το κατάλληλο   «πάτημα» για να πραγματοποιήσουν στρατιωτική εισβολή στην Συρία  , δηλώνοντας ότι  δέχθηκαν απρόκλητη αεροπορική επίθεση κατά την διάρκεια  ανθρωπιστικής αποστολής.

Ακριβώς διότι η  τουρκική φάλαγγα αποτελούνταν από φορτηγά και όχι από ΤΟΜΑ , ή άρματα μάχης αποδεικνύει το «ανατολίτικο» σχέδιο των Τούρκων , οι οποίοι θέλουν να οδηγήσουν την Μόσχα σε «παγίδα», και τις ΗΠΑ σε τετελεσμένα γεγονότα.

Επίσης , η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός των Κούρδων από τον τουρκικό στρατό στο έδαφος της Συρίας, αποτελεί  παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η καταγγελία παρουσιάστηκε με επιστολή από τις συριακές αρχές  προς τον  Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon.

Η Τουρκία επίσης συνεχίζει για δεύτερη ημέρα τις βολές πυροβολικού στην επαρχία του Χαλεπίου , ισχυριζόμενη ότι δέχεται βλήματα όλμων από τα «φιλαράκια της» τους τζιχαντιστές.

Ουάσιγκτον και το Παρίσι επιμένουν και απαιτούν την άμεση  διακοπή των επιθέσεων από την Άγκυρα , η οποία  όμως θέτει προϋποθέσεις.

«Οι  Κούρδοι πρέπει να αποχωρήσουν από την στρατιωτική  βάση κοντά στην πόλη της Azaz. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων  Reuters, οι Κούρδοι  απέρριψαν το τελεσίγραφο αυτό   της  Άγκυρας. οδηγώντας στα άκρα την κατάσταση.

Έτσι αποδεικνύεται διαχρονικά το πόσο καλοί «διπλωμάτες» είναι οι Οθωμανοί Τούρκοι, οι οποίοι ότι και να γίνει όπως και στην περίπτωση με την Ελλάδα, αυτοί θα βρεθούν «κερδισμένοι» βάζοντας διλήμματα και  απαιτήσεις στους "ισχυρούς" τα οποία υποστηρίζουν σθεναρά.

Ζητούν δηλαδή από τις ΗΠΑ να τους ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους για να συνταχθούν μαζί τους , μέχρι το επόμενο «εμπόδιο» που θα βρεθεί στο διάβα τους. Το ίδιο έπραξαν και στο Αιγαίο με τους λαθρομετανάστες , επιτυγχάνοντας την αποστολή νατοϊκής δύναμης , απαιτώντας από ΕΕ και ΝΑΤΟ   και όχι παρακαλώντας.

Πριν από λίγο επίσης έγινε γνωστό ότι πιθανή  χερσαία εισβολή στην Συρία ανακοίνωσαν, εκτός από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία, ότι θα πραγματοποιήσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ. Χώρες οι οποίες συμπλέουν με τα τουρκικά σχέδια , λόγω των δικών τους προσδοκιών.

Σε χθεσινό άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο: Ουάσιγκτον «καλεί» Άγκυρα και τερματίζει τα «όνειρα» Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας, αναφέραμε ότι ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις  πυροβολικού με στόχο κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ενώ εκφράζει την  υποστήριξη  του για τον αγώνα της Τουρκίας ενάντια στο  εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό  Κόμμα (ΡΚΚ).

Αυτό όμως που διαφαίνεται καθαρά είναι ότι η τουρκική πολιτική ηγεσία έχει αυτονομηθεί από τις ΗΠΑ , και δεν «ακούει κανέναν», κάτι που πιστώνεται αρνητικά  προς όλους τους  Αμερικανούς  αξιωματούχους. Όσο για τους Ευρωπαίους, δεν τίθεται συζήτηση για την «εκτίμηση» που τρέφουν  για αυτούς στην Άγκυρα .

Οι Τούρκοι τους μόνους που φοβούνται είναι τους Ρώσους και ειδικά τον Β.Πούτιν, για τον λόγο ότι εκτός ότι είναι ισχυρός, είναι εντελώς απρόβλεπτος  και ψυχρός εκτελεστής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ