Κόσμος

Κυβερνητικά SMS στην Τουρκία Φανερώνουν τους Επόμενους Κουρδικούς Στόχους

Οι Τουρκικές εκκαθαρίσεις εναντίον των Κούρδων συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό και μάλιστα όπως δήλωσε και ο Νταβούτογλου θα συνεχίζονται μέχρι να επέλθει ηρεμία στην Τουρκία, στην ουσία δηλαδή μέχρι να εξαφανίσουν όλους τους Κούρδους. Βέβαια στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίζεται η βαρβαρότητα για πολύ ακόμα καιρό εάν κάποιος δεν σταματήσει τα δολοφονικά σχέδια του Ερντογάν. Οι επόμενοι στόχοι που θα πληγούν πάντα θα είναι μια χρήσιμη πληροφορία για τους Κούρδους που απότι φαίνεται τους την παρέχουν άθελα τους οι κυβερνώντες μέσω ειδοποιήσεων που δίνονται για αυτό, στους δασκάλους των περιοχών που θα πληγούν και φυσικά κάποιοι από αυτούς φροντίζουν να τους ειδοποιήσουν, δείχνοντας την τάση που υπάρχει παρά τις διώξεις να έχουν σημαντικά ερείσματα μέσα στην Τουρκική κοινωνία.

Έτσι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, αναμένεται να επεκτείνουν  τις εκκαθαριστικές τους επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στην περιοχή του Ιντίλ Σιρνάκ, την περιοχή Nusaybin και την περιοχή Yüksekova. Οι επιχειρήσεις αυτές, που υλοποιούνται από κοινού από το στρατό και την αστυνομία ,  για πρώτη φορά ξεκίνησαν στην περιοχή Sur του Diyarbakır και τις συνοικίες Cizre και Silopi Σιρνάκ στα μέσα Δεκεμβρίου για  την καταπολέμηση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) του οποίου ο χαρακτήρας έγινε  αστικός.

Το πρώτο σημάδι ότι η  Ιντίλ θα είναι η επόμενη περιοχή που θα εκκαθαριστεί δόθηκε όταν το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε 1.200 εκπαιδευτικούς της περιφέρειας να έρθουν σε ένα σεμινάριο στην Κωνσταντινούπολη μέσω ενός μηνύματος κειμένου (SMS), όπως έγινε επίσης στο Silopi, Sur και Cizre πριν  ανακοινωθούν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας  και ξεκινήσουν οι  στρατιωτικές  επιχειρήσεις. Για τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία, ορισμένες μονάδες  κομάντο  του στρατού και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εκπαιδεύθηκαν στο αντάρτικο πόλεων, δήλωσε ο στρατός σε μια ανακοίνωση που  αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του το Σαββατοκύριακο, αποτελώντας άλλη μια άλλη ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις  θα συνεχιστούν.

Θεωρούμε ότι η Ιντίλ θα αποτελέσει το πεδίο νέων συγκρούσεων και βίας στην Τουρκία κατά των Κούρδων, ικανοποιώντας τα δολοφονικά ένστικτα του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ