Κόσμος

Κοσσυφοπέδιο το «Κράτος μαφία» το οποίο ενεργοποιεί ξανά η Ουάσιγκτον

Σύμφωνα με το ρωσικό αμυντικό portal Sputnik η «απόσχιση» της πρώην σερβικής επαρχίας του  Κοσσυφοπεδίου, με την βοήθεια της Ουάσιγκτον έσπειρε «θύελλες» στην Ευρώπη τις οποίες αντιμετωπίζουμε σήμερα .

Το Κοσσυφοπέδιο έχει μετατραπεί σε ένα «κράτος μαφίας» de facto, αναφέρει και ο Αμερικανός αναλυτής Justin Raimondo , επικαλούμενος την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND.

Η Λιβύη, η Συρία, το Ιράκ και το Κοσσυφοπέδιο έχουν γίνει τραγελαφικό μνημεία των  αμφιλεγόμενων «αλλαγών καθεστώτων», με πολεμικές  επιχειρήσεις από την  Ουάσιγκτον, η οποία «έχει  σπείρει τον όλεθρο παντού διατυμπανίζοντας τον μάλιστα ως επιτυχία»,  σημειώνει ο ίδιος στην ιστοσελίδα  Antiwar.com .

Είκοσι περίπου χρόνια μετά την αμερικανική «απελευθέρωση» του Κοσσυφοπεδίου με βίαιο τρόπο  από την πρώην Γιουγκοσλαβία,  το κρατικό μόρφωμα που θέλει να αποκαλείται και κράτος,  αποτελεί το απόλυτο  χάος. Η ανεργία είναι τεράστια, το οργανωμένο έγκλημα  είναι πανδημία, το εμπόριο λευκής σαρκός , όπλων και ναρκωτικών αποτελεί κύρια απασχόληση των κατοίκων .

Ενώ το  υπερ-εθνικιστικό κίνημα, Vetevendosje, βρίσκεται σε συνεχή άνοδο επιθυμώντας να  πετύχει το όνειρο του πρώην  Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου. Την αποκαλούμενη  «Μεγάλη Αλβανία», η οποία θα αποτελέσει το έναυσμα ενός  νέου αιματηρού πολέμου στα Βαλκάνια  .

Επιπλέον, οι Αλβανοί υπερ-εθνικιστές, που κέρδισαν 13,59 τοις εκατό των ψήφων το 2014 στις βουλευτικές εκλογές του Κοσσυφοπεδίου «ετοιμάζονται»  για ένωση με την Αλβανία.

Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας δεν είναι κάτι καινούργιο,  προέκυψε μετά την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-1878.

Μια ομάδα Αλβανών εθνικιστών ηγετών συναντήθηκαν σε ένα τζαμί στο Πρίζρεν στις 10 Ιουνίου, 1878 και διακήρυξαν την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία στοχεύει να συγκεντρώσει όλα τα βιλαέτια (επαρχίες) της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που κατοικούνται από Αλβανούς υπηκόους.

Η ιδέα αυτή προωθήθηκε όταν ο Αδόλφος Χίτλερ ήρθε στην εξουσία στη Γερμανία. Ο Χίτλερ και ο Ιταλός σύμμαχος  του Δικτάτορας  Μπενίτο Μουσολίνι άρπαξαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με Αλβανούς εθνικιστές , πραγματοποιώντας σφαγές Ελλήνων ( Ήπειρο) και Σέρβων , για επιτύχουν τα σχέδια τους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου  Πολέμου , η  21η  Ορεινή Μεραρχία των Waffen SS με την ονομασία «Σκεντέρμπεη», πραγματοποίησε  εθνοκάθαρση κατά των Σέρβων και των Εβραίων σε μαζική κλίμακα, ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο και στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μισό αιώνα αργότερα, κατά την περίοδο 1998-1999, η Ουάσιγκτον υποστήριξε εμπράκτως  την πλευρά του Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (KLA), ο οποίος  μέχρι το 1998, ευρίσκονταν  στην λίστα  των «τρομοκρατικών οργανώσεων» του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

2096

Ενώ ο Λευκός Οίκος κατηγορούσε τους Σέρβους ως αδίστακτους  "χασάπηδες", την ίδια στιγμή  έκανε τα «στραβά μάτια» σε πολλές θηριωδίες και  εγκλήματα που διαπράχθηκαν από Αλβανούς υπερ-εθνικιστές κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο ,  καθώς και μετά τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, από το  ΝΑΤΟ.

Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι , ο οποίος  ονομάστηκε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν ως ο «George Washington της χώρας του».

Ο "συγκεκριμένος"  είχε εμπλακεί σε απαγωγές, μαζικές δολοφονίες  μαζί με άλλους πολέμαρχους  του UCK, δεκάδων χιλιάδων Σέρβων πολιτών και στρατιωτών, σύμφωνα με μια έκθεση έρευνα του 2010 από το  Συμβούλιο  της Ευρώπης.

Πέντε χρόνια μετά , η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND εξέδωσε μια ανάλυση 67 σελίδων σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα στο Κοσσυφοπέδιο, αναφέροντας ότι οι βασικοί πολιτικοί παράγοντες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Ραμούς Χαραντινάι, Τζαβίτ Χαλίτι, και Χασίμ Θάτσι ήταν στενά συνδεδεμένοι  σε μεγάλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σε μια ιδιότυπη συμπεριφορά των νικητών του πολέμου του 1999 ,  οι ηγέτες της σερβικής αντίστασης στο Κοσσυφοπέδιο και την Βοσνία,  σύρθηκαν ενώπιον του αυτοαποκαλούμενου «Διεθνούς Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου» στην Χάγη και καταδικάστηκαν σε πολυετή φυλάκιση.

Την ίδια στιγμή,  κακοποιοί όπως ο Θάτσι ανέλαβαν υψηλό αξίωμα και  εκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσουν να διαπράττουν τις εγκληματικές πράξεις τους.

Το Κοσσυφοπέδιο είναι σήμερα ένα  de-facto «αμερικανικό προτεκτοράτο στην καρδιά της Ευρώπης». Ταυτόχρονα, είναι  μια υπερ-εθνικιστική «σφηκοφωλιά» Αλβανών εθνικιστών  που απειλεί να υπονομεύσει την εύθραυστη σταθερότητα της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Η «Μεγάλη Αλβανία» και ο σπουδαίος ρόλος της, στην νεοοθωμανική επέκταση στα Βαλκάνια, αναφέραμε ότι οι  Αλβανοί δεν ονειρεύονται πλέον την «Μεγάλη Αλβανία», αλλά έχουν θέσει τις απαιτούμενες  διαδικασίες για την δημιουργία του σχεδίου αυτού , εισερχόμενοι στο πρακτικό μέρος του σχεδίου. ΠΓΔΜ ( δυτικό κομάτι), Σερβία ( Κοιλάδα του Πρέσεβο),Κόσοβο, προσεχώς  Μαυροβούνιο ,  τώρα και η Ελλάδα, αποτελούν τα κομμάτια αυτού του πλάνου που έχουν ετοιμάσει από το 1940 παρέα με τους Ιταλούς.

Στην προκειμένη περίπτωση η κάθοδος της Ρωσίας στα Βαλκάνια τοποθετεί τον αλβανικό εθνικισμό , τα όνειρα ανασύστασης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας,  και τις ΗΠΑ , απέναντι από την Μόσχα.

Αυτό προμηνύει πολεμική σύγκρουση για να « διευθετηθούν» οι σφαίρες επιρροής των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ