Κοινωνία

Κοσμικοί & επιχειρηματίες στο κύκλωμα ναρκωτικών

Sushi και Rock’ n’ Roll… κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών στο Κολωνάκι με αποδέκτες την «υψηλή πελατεία». Δύο κυκλώματα, το ένα για την εισαγωγή διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, και το άλλο για τη διακίνησή τους σε στέκια επωνύμων, εξαρθρώθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν εννέα άτομα, τέσσερις Έλληνες και πέντε αλλοδαποί, αναζητούνται δύο ακόμη, ενώ ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται δύο επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες-συνιδιοκτήτες-διαχειριστές γνωστών μπαρ, εστιατορίων και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης σε Κολωνάκι, Γλυφάδα, Κηφισιά, Σπέτσες, Σαντορίνη, Πάτμο και Μύκονο. Ένας από τους επιχειρηματίες φαίνεται να είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους και αναζητείται, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ενώ ερευνάται η πιθανότητα, το ξέπλυμα των χρημάτων από την διακίνηση των ναρκωτικών να γινόταν μέσω της αγοράς νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, σκαφών αναψυχής και πολυτελών οχημάτων. Παράλληλα, οι αξιωματικοί, που ασχολούνται με την σοβαρή υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο «συνεργασίας» ή «ανοχής» στις δραστηριότητες των κυκλωμάτων, στελεχών της αστυνομίας και του λιμενικού, χωρίς προς το παρόν να έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των μελών του κυκλώματος, που προσδιορίζεται χρονικά πριν από περίπου ένα χρόνο, προέκυψαν χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες, κάποιες από τις οποίες ανέδειξαν την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από γνωστά πρόσωπα της… Showbiz και επιχειρηματικών κύκλων. Ανάμεσα σε εκείνους που φέρεται να επικοινωνούν με μέλη των κυκλωμάτων, μέσω τρίτων προσώπων που τους επικαλούνται, αλλά και απευθείας οι ίδιοι, για την προμήθεια κοκαΐνης, χασίς, MDMA και Skunk, είναι γνωστοί επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, μοντέλα, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι και ποδοσφαιριστές.

Μερικοί από τους κωδικούς των παραγγελιών, που εκτελούσε ο «ντελιβεράς» του κυκλώματος, είχαν ως εξής:

«Δύο άτομα»: Τα δύο γραμμάρια ναρκωτικού

«Φούστα-μπλούζα»: Παραγγελία δύο ειδών ναρκωτικών

«Μηχανάκια»: Η κοκαΐνη

Οι δύο ιδιοκτήτες των γνωστών κοσμικών στεκιών, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να είχαν ρόλο ενδιάμεσων, αποδέκτες των παραγγελιών και προμήθειας των ναρκωτικών στους χώρους ιδιοκτησίας τους. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες κατά τις προεκλογικές περιόδους των τελευταίων δύο χρόνων προκαλούσαν συναντήσεις με βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους και πολιτευτές της Αθήνας προκειμένου να συζητούν τα προβλήματα των ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής και στο τέλος έβγαζαν… selfie φωτογραφίες μαζί τους, ενώ κάποιοι προέβαιναν και σε φιλανθρωπίες που αφορούσαν τη σίτιση, υποδοχή και προσωρινή στέγαση των αστέγων.

Το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με τις δύο ομάδες, φαίνεται να αριθμεί τουλάχιστον 30 άτομα, κάποια από τα οποία θα κατηγορηθούν. Από τις μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια και οχήματα των εννέα συλληφθέντων έχουν κατασχεθεί περίπου 20 κιλά ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, 150 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες MDMA και Skunk. Αργά χθες το απόγευμα αναμενόταν να ολοκληρωθεί η ογκωδέστατη δικογραφία, προκειμένου να γίνει η μεταγωγή των συλληφθέντων στον Εισαγγελέα, ενώ σήμερα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών φαίνεται να έχει κάποιο «κοινό κρίκο» με εκείνο που εξαρθρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, όπου και εκεί εμφανιζόταν ένα «υψηλό πελατολόγιο» όπως και οι συνοδείες όμορφων κοριτσιών σε Σαουδάραβες κροίσους!

Κοσμικοί & επιχειρηματίες στο κύκλωμα ναρκωτικών

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...