Κοινωνία

Κανονες ασφαλείας για μαγειρεμα στη χυτρα.

Κανονες ασφαλείας για μαγειρεμα στη χυτρα.

Μετά το πρόσφατο ατύχημα αποκεφαλισμού γυναίκας από την χύτρα ταχύτητας μερικά λόγια για την ασφάλειά σας.
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

• Βεβαιωθείτε ότι η χύτρα είναι σε καλή κατάσταση, δεν έχει φθαρμένα λάστιχα, σπασμένα τμήματα (ειδικά οι βαλβίδες ασφαλείας).
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ.
• Μην βάζετε περισσότερο νερό / φαγητό από όσο προτείνει ο κατασκευαστής.
• Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι έχει κουμπώσει σωστά πάνω στην χύτρα.
• Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι έχει ασφαλίσει και κλειδώσει.
• Μόλις αρχίσει να βγαίνει ο πρώτος ατμός, χαμηλώστε την δύναμη της φωτιάς στο μικρό.
• Βεβαιωθείτε ότι δεν ξεφεύγει ατμός από τα χείλη του καπακιού. Αν διαφεύγει σταματήστε το μαγείρευα, αφήστε να κρυώσει η χύτρα.
• Εάν μετά από εύλογο διάστημα δεν βγαίνει ατμός από την βαλβίδα λειτουργίας, σταματήστε το μαγείρεμα, απομακρύνετε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει. (η βαλβίδα είναι ελαττωματική ή κολλημένη).

ΤΕΛΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

• Σβήστε την φωτιά και απομακρύνετε την χύτρα από το μάτι.
• Αφήστε να κρυώσει για κάποιο διάστημα ή βάλτε την χύτρα στον νεροχύτη με λίγο κρύο νερό.
• Ανοίξτε προσεκτικά την βαλβίδα (ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) για να φύγει η πίεση.
• Μόνο όταν δεν βγαίνει άλλος ατμός, επιχειρήστε να ανοίξετε προσεκτικά το καπάκι της χύτρας.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

• Πλύνετε καλά την χύτρα και απομακρύνετε κατάλοιπα φαγητού από τα λάστιχα στεγανοποίησης και τις βαλβίδες.
• Πλύνετε τις βαλβίδες με άφθονο ζεστό νερό.
• Αν διαπιστώσετε ότι έχει φθαρμένα λάστιχα ή εξαρτήματα χρειάζονται αντικατάσταση.

ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ