Εθνικά θέματα

Καναδική Φρεγάτα σαλπάρει για αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος

Η  καναδική Φρεγάτα HMCS «Fredericton»  σάλπαρε  για το Αιγαίο με σκοπό να λάβει  μέρος στην νέα αποστολή του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση των λαθροδιακινητών , αλλά και στην μείωση της ροής  των προσφύγων που διασχίζουν την Τουρκία στην  πορεία τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, αναφέρουν όλα τα καναδικά ΜΜΕ .

Η Καναδική Φρεγάτα θα  περιπολεί στο Αιγαίο μετά την διαταγή του Πτεράρχου  Philip Breedlove, ανωτάτου  διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε από τις 11 Φλεβάρη την νέα  ναυτική αποστολή  του στο Αιγαίο με σκοπό να λύσει όλα τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει στην περιοχή, και απειλούν την ευρωπαϊκή ασφάλεια λόγω της ροής  προσφύγων από τις τουρκικές ακτές, τόνισε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Jens Stoltenberg, αναφέρει ο τουρκικός τύπος  .

Η κίνηση αυτή του ΝΑΤΟ , πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα αυτή την εβδομάδα από τα μέλη της συμμαχίας (Γερμανία,  Ελλάδα και  Τουρκία) για βοήθεια στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κρίσης  μεταναστών στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ, ο στολίσκος θα αποτελείται από την γερμανική Φρεγάτα FGS BONN (Α-1413), την Καναδική  HMCS Fredericton, την τουρκική  TCG Barbaros (F244), την ελληνική  Φ/Γ Σαλαμίς F-455 και την ιταλική ITS Libeccio (F 572).

Ο Καναδός  υπουργός Άμυνας Harjit Sajjan είπε ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ θα υποστηρίξουν  τα τουρκικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το ΝΑΤΟ, έχει εκφράσει την ανησυχία του για την μεγάλη  μεταναστευτική  κρίση, η οποία πυροδοτείται   από  τις συγκρούσεις και τις αναταραχές στην Συρία και σε όλη την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, που θέτει σε άμεση  απειλή την ασφάλεια των χωρών της συμμαχίας .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...