Αρχείο

Η Τουρκία Εμποδίζει την Βοήθεια Κούρδων Τραυματιών – Άμαχοι Πεθαίνουν Αβοήθητοι στο Cizre – Τεράστια Εγκλήματα Πολέμου!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Καιρό τώρα παρακολουθούμε τις πολεμικές επιχειρήσεις των Τούρκων κατά των Κούρδων στην ΝΑ Τουρκία, όπου χωρίς δισταγμό προβαίνουν σε άγρια αδίστακτη μαζική εθνοκάθαρση. Όμως η αγριότητα και ο εκφοβισμός έχει πλέον πάρει νέα διάσταση. Κάθε μέρα οι Τούρκοι ξεπερνάν τον εαυτό τους σε βαρβαρότητα. Πλέον έχουν σταματήσει και μάλιστα εμποδίζουν την μεταφορά Κούρδων τραυματιών σε ασφαλείς περιοχές για παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω νοσηλεία, δηλαδή έχουν καταπατήσει κάθε έννοια ανθρώπινης συμπεριφοράς συναγωνιζόμενοι με εξαιρετική επιτυχία τους συναδέλφους τους στον ISIS.

Έτσι εν μέσω αυξανόμενων απωλειών αμάχων στην κουρδική πόλη Cizre στη νοτιοανατολική Τουρκία, οι αρχές εμπόδισαν την εκκένωση των ανθρώπων που έχουν εγκαταλειφθεί στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη. Τουλάχιστον 20 άμαχοι τραυματίστηκαν την Κυριακή στους επαναλαμβανόμενους βομβαρδισμούς από τον τουρκικό στρατό στην Cizre. O ακτιβιστής πολιτικών δικαιωμάτων  Sedad Ciziri ανέφερε στο  πρακτορείο ειδήσεων ARA ότι, «Κάποιοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά οι αρχές μας εμπόδισαν να τους μεταφέρουμε σε άλλη πόλη για  νοσηλεία»

Η πόλη Cizre, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, βρίσκεται  υπό στρατιωτική πολιορκία  για σχεδόν δύο μήνες, ενώ έχει επιβληθεί από τις αρχές 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο βομβαρδισμός από τις δυνάμεις του στρατού επανειλημμένα έπληξε κατοικημένες γειτονιές στην πόλη, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 60 αμάχων και τον τραυματισμό δεκάδων περισσότερων κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν υποστηρίζει ότι η στρατιωτική εκστρατεία κατά της  κουρδικής περιοχής έχει ως στόχο την καταπολέμηση των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), οι ομάδες παρακολούθησης και οι  ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησαν τον στρατό για τη στόχευση των αμάχων. «Με το πρόσχημα της καταπολέμησης μελών του ΡΚΚ, οι τουρκικές αρχές βομβαρδίζουν υποδομές και κατοικημένες γειτονιές σε  Şırnak και Ντιγιαρμπακίρ», δήλωσε ο Hoshin Ebdullah, Κούρδος δικηγόρος και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόσθεσε επίσης ότι οι  άμαχοι που βρίσκονται στις κουρδικές περιοχές στις οποίες είναι σε εξέλιξη στρατιωτικές εκστρατείες, αντιμετωπίζουν έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και συνεχείς περικοπές του ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Στο ARA επίσης ο Ebdullah δήλωσε ότι, «Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και δεκάδες χιλιάδες εκτοπίστηκαν λόγω βίαιων πράξεων από τις τουρκικές δυνάμεις στα νοτιοανατολικά της χώρας», «Περισσότεροι από 100.000 εκτοπισμένοι έχουν καταγραφεί σε δύο μήνες, ενώ πολλοί άλλοι παραμένουν αποκλεισμένοι σε πόλεις και χωριά  χτυπημένα από τον πόλεμο στην κουρδική περιοχή».

Θεωρούμε ότι η Τουρκία έχει ξεπεράσει κάθε ανθρώπινη ανοχή στην πολεμική της κατά των Κούρδων. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι ο Τουρκικός στρατός διαπράττει εγκλήματα πολέμου ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα  πρέπει κάποτε να αναλάβει  δράση και να σταματήσει αυτή τη βάρβαρη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον των Κούρδων στην Τουρκία. Το δε δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτεπάγγελτα ή με εντολή του ΟΗΕ θα πρέπει να στραφεί άμεσα κατά όσων έχουν ευθύνες, με πρώτο και καλύτερο τον αδυσώπητο Ερντογάν.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ