Εθνικά θέματα

Η Σλοβενία «Καρφώνει» τη Ρωσία στο ΝΑΤΟ – Επικίνδυνοι Ανθέλληνες Υποκριτές …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Την μεγάλη αφοσίωση της στο ΝΑΤΟ, θέλησε να δείξει η Σλοβενία, εξαπολύοντας έντονη κριτική κατά της Ρωσίας διότι αυτή είχε το ‘’θράσος’’ να συστήσει στο Μαυροβούνιο να παραμείνει ουδέτερο και να αποφύγει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Έτσι ο Σλοβένος πρέσβης στο ΝΑΤΟ Jelko Kacin ανέφερε ότι η Ρωσική Δούμα ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις του Μαυροβουνίου, διότι κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη Μόσχα μεταξύ Ρώσων αξιωματούχων και αρχηγών της αντιπολίτευσης του Μαυροβουνίου ειπώθηκε από την Ρωσική πλευρά ότι το Μαυροβούνιο θα έπρεπε να υιοθετήσει το ελβετικό μοντέλο ουδετερότητας. Θεωρεί λοιπόν ο κ. Kacin ότι ‘’νομικά αυτό αποτελεί παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μιας χώρας’’ προσθέτοντας ότι η Ρωσική πρόταση είναι ασυνήθιστη στη διπλωματική πρακτική, αλλά συνηθισμένη στον τρόπο που λειτουργεί η Ρωσική εξωτερική πολιτική. Επίσης ο ίδιος δήλωσε, στον τύπο του Μαυροβουνίου, ότι ‘’ γενικά σαν ένας πρεσβευτής του ΝΑΤΟ δεν θα σχολιάσω την Ρωσική πρόταση αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αποτελεί κάτι πολύ ασυνήθιστο διότι αφορά τις επιλογές μιας κυρίαρχης χώρας, από την άλλη όμως αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η Ρωσία’’.

Η ιδέα να αποτελέσει το Μαυροβούνιο την ‘’Ελβετία των Βαλκανίων’’, αναφέρθηκε από τον αναπληρωτή Πρόεδρο της Ρωσικής Δούμα Sergei Zheleznyak κατά την διάρκεια συνάντησης του στη Μόσχα με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης στο Μαυροβούνιο Andrija Mandic, Milan Knezevic και  Predrag Bulatovic.

Θεωρούμε την Ρωσική πρόταση συνέχεια άλλων παρεμβάσεων της Ρωσίας προς το Μαυροβούνιο, που την καλούσε να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ καθόσον αυτό θα αποτελούσε αιτία επιδείνωσης των σχέσεων με τη Ρωσία. Βέβαια η επέμβαση στα εσωτερικά του Μαυροβουνίου θα έλεγε κάποιος ότι όντως αποτελεί ένα θέμα, όμως όταν στο Μαυροβούνιο η ένταξη στο ΝΑΤΟ πάει να επιβληθεί παρά την λαϊκή θέληση, όπως έχουμε αναφερθεί σε σειρά άρθρων μας στο παρελθόν, από έναν Πρόεδρο αποδειγμένα διαφθαρμένο, τότε αναρωτιόμαστε πιο είναι το λιγότερο ηθικό … Όσον αφορά τη Σλοβενία ειλικρινά δεν ξέρουμε που το πάει, εξάλλου και πρόσφατα μας έχει απασχολήσει με το συνασπισμό που έχει κάνει με άλλες πρώην ανατολικές χώρες κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό, άραγε αυτό είναι η Σλοβενική πολιτική που δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών και μάλιστα συμμάχων της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο υποκριτές …
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ