Κόσμος

Η Σαουδική Αραβία επιζητεί γενικότερη ανάφλεξη! Απειλεί ευθέως τη Συρία (και τη Μόσχα)

Λάδι στη φωτιά ρίχουν οι δηλώσεις του σαουδάραβα ΥΠΕΞ, Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ υποστηρίζοντας πως αν αποτύχει η πολιτική διαπραγμάτευση για τη Συρία, τότε ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ θα πρέπει να απομακρυνθεί με τη βία!

Ο Τζουμπέιρ σε συνέντευξή του στην Κριστιάν Αμανπούρ στο CNN από το Μόναχο στα πλαίσια της Διάσκεψης Ασφαλείας χαρακτηρίζει το σύριο πρόεδρο ως αδύναμο και τελειωμένο, παραβλέποντας προφανώς τα μηνύματα που στέλνει ο συριακός στρατός.

Ωστόσο γίνεται ακόμη πιο προκλητικός λέγοντας:

«Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θα φύγει. Δεν έχω αμφιβολία επί τούτου. Είτε θα αποχωρήσει μέσω πολιτικής λύσης, είτε θα απομακρυνθεί με τη βία. Εμείς θα πιέσουμε όσο μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι η πολιτική λύση θα αποδώσει. Αν όμως δεν αποδώσει, θα είναι εξαιτίας του πείσματος του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του.Και τότε δεν θα υπάρχει καμία άλλη επιλογή από το να απομακρυνθεί ο Μπασάρ Αλ Άσαντ με τη βία».

Ο σαουδάραβας ΥΠΕΞ απειλεί πλέον ευθέως τη Δαμασκό και τους συμμάχους της.

freepen.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές