Κόσμος

Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη για την αποστολή ειδικών δυνάμεων στην Συρία

«Τραβάνε το σκοινί» οι Σαουδάραβες και δηλώνουν ότι ετοιμάζονται να εισέλθουν «απρόσκλητοι» στο συριακό έδαφος με σκοπό να πολεμήσουν τον ISIS. Αυτό όμως ακούγεται στην Μόσχα και στην Δαμασκό τουλάχιστον με « κακόγουστη φάρσα»,  παρά με πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του υπουργού Άμυνας της Σ.Αραβίας  Ahmad Asiri, κατά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για υλοποίηση του σχεδίου αυτού. Το Ριάντ, σύμφωνα με τα σχέδια, αναμένει  να στείλει στη Συρία αρκετές χιλιάδες στρατιώτες.

Ο επικεφαλής μάλιστα του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας  Adel Al-Dzhubeyr ανακοίνωσε την δυνατότητα αποστολής ειδικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στην Συρία ως μέρος του  συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ,  για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» , αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ .

Ο σύμβουλος του Υπουργείου στο Ριάντ , Ahmed Asiri δήλωσε ότι η χώρα είναι  έτοιμη να στείλει στρατεύματα για να συμμετάσχουν σε  χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία, με την προϋπόθεση ότι αυτές θα έχουν  την εντολή της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Σαουδάραβες δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να αναλάβουν οι ίδιοι την «ευθύνη» να αιματοκυλήσουν τον πλανήτη σε περίπτωση επίθεσης Ρώσων και Σύρων.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει επίσημη συριακή κυβέρνηση και Πρόεδρος στην χώρα , άρα δεν νομιμοποιείται καμία χώρα να αποστείλει στρατεύματα χωρίς προηγουμένως λάβει  σχετική άδεια.

Οι ΗΠΑ παίζουν στην κυριολεξία με την φωτιά διότι το ίδιο πράττουν και στο Ιράκ « φορτώνοντας» την χώρα με στρατεύματα τα οποία δεν ζήτησε σε καμία περίπτωση η Βαγδάτη.

«Χρειάζεται μια συζήτηση σχετικά με την αποστολή δυνάμεων πεζικού ή ειδικών δυνάμεων για να πραγματοποιήσουν  επιχειρήσεις  υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Συρία κατά του ISIS. Το  Βασίλειο  της Σαουδικής Αραβίας εκφράζει την ετοιμότητά του  να παρέχει  στρατεύματα  ειδικών δυνάμεων για τέτοιες επιχειρήσεις» δήλωσε ο Αl-Dzhubeyr  στους δημοσιογράφους μετά συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με επίκεντρο την  σύγκρουση στην Υεμένη.

Πολλοί έγκυροι αμυντικοί αναλυτές μιλούν για την Συρία ,  ως  μια επανάληψη της αφορμής που δόθηκε κατά τον πελοποννησιακό πόλεμο , όταν Αθήνα και Σπάρτη ενεπλάκησαν σε ένα τρομερό πόλεμο , «κινούμενες» να βοηθήσουν αμφότερες  πόλεις συμμάχους τους.

Η  κύρια διαφορά όμως της αρχαιότητας  με το σήμερα,  έγκειται στην  τωρινή τρομερή  πυρηνική δυνατότητα ΗΠΑ και Ρωσίας από την οποία κινδυνεύουμε όλοι μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές