Αρχείο

Η Ρωσία θα αποστείλει 10 επιπλέον πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν τα Στενά οι Τούρκοι;

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σύμφωνα με μια αμυντικο-διπλωματική πηγή, ο αποκαλούμενος ρωσικός στόλος Μεσογείου θα ενισχυθεί με επιπλέον δέκα πολεμικά πλοία και με αδιευκρίνιστο αριθμό υποβρυχίων (άσχετα εάν δεν ανακοινώθηκε, αυτό  αποτελεί συνήθη πρακτική  ), για την ασφάλεια των ομάδων επιφανείας.

Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή απορρέει από το γεγονός της πολύ μεγάλης   πιθανότητας «αποκλεισμού » των Στενών.

Για αυτό και το ρωσικό ναυτικό βιάζεται να «περάσει» στην Μεσόγειο ένα ικανό αριθμό πολεμικών πλοίων ώστε να «έχει το κεφάλι του ήσυχο», δια παν ενδεχόμενο τόσο στην Συρία όσο και σε μια πολεμική εμπλοκή με την Τουρκία.

Η πληροφορία ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από το αμυντικό portal Sputnik.

«Ο αριθμός μπορεί να ποικίλει μεταξύ 10 και 20 πολεμικών πλοίων και άλλων σκαφών ανάλογα με την ένταση της κατάστασης ή μια πιθανή ένταση. Πρόκειται  για φρεγάτες και αντιτορπιλικά με κατευθυνόμενους πυραύλους Cruise  , ανθυποβρυχιακά   και αποβατικά πλοία, τα οποία θα  αποτελούν την δύναμη της μόνιμης δυνάμεως  στην Μεσόγειο Θάλασσα», δήλωσε η πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Τον Ιούλιο του 2015,  Διοικητής Στόλου  Μαύρης θάλασσας Αντιναύαρχος Alexander  Vitko, δήλωσε  ότι ο μέσος αριθμός των ρωσικών πολεμικών  πλοίων στην Μεσόγειο  θα  αριθμούσε «περίπου»  10 πολεμικά πλοία, καθώς και κάποια σκάφη υποστήριξης.

Η αύξηση αυτή του αριθμού των πλοίων αποτελεί απόδειξη ότι βαίνουμε προς μια μεγάλη κρίση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με πιο πιθανή αυτής της «πολεμικής εμπλοκής» Ρωσίας και Τουρκίας.

Ρώσοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πιθανόν να προκαλέσουν ναυτικό επεισόδιο και στο Αιγαίο, ειδικά  με την Ελλάδα,  με σκοπό να παρουσιάσουν άλλοθι στην διεθνή κοινότητα και το ΝΑΤΟ  για να «κλείσουν» τα Στενά.

Όπως και να έχει όμως ,  όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά προς όλες τις "κατευθύνσεις".

https://youtu.be/N84cX8UVVCU?t=15

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...