Πολιτική

Η κυβέρνηση κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ να μην αφήσει τους αγρότες να κατέβουν στην Αθήνα-Αναβρασμός και δυσφορία σε ΜΑΤ και Τροχαία για το αγροτικό

Άγνωστο αν θα πειθαρχήσουν οι αστυνομικοί ...
«Υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το Μαξίμου.

Οπως είπε η κα Ολγα Γεροβασίλη «αν ανέβω με το αυτοκίνητό μου στο πεζοδρόμιο νομίζω η Τροχαίο θα με σταματήσει. Επιπλέον υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας».

Αναφερόμενη στο αγροτικό είπε πως «η πρόθεση για ειλικρινή διάλογο βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά όχι από μηδενική βάση. Στόχος να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Αυτοί που τώρα τους αγκαλιάζουν, είναι αυτοί που κάποτε τους λοιδορούσαν. Η κυβέρνηση είναι σταθερή και αποφασισμένη. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο για την καλύτερη δυνατή λύση».

Αναβρασμός και δυσφορία στα ΜΑΤ για το αγροτικό
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Αννα Μπουσδούκου είπε ότι το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες. «Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Αγνωστο αν θα πειθαρχήσουν οι αστυνομικοί
Εδώ όμως γεννιούνται ερωτήματα, καθώς ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ υποστήριξε πως είναι άγνωστο «αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής». Μάλιστα υπενθύμισε πως σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλοπ και τις ασπίδες, αποφάσισε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...