Αρχείο

Η Ευρώπη είναι σε αναμονή «μιας συγκλονιστικής ανατροπής» από την Μέρκελ εις βάρος της Ελλάδος

Η κρίση της μετανάστευσης , η οποία είναι χωρίς τέλος έχει φτάσει σε ένα κομβικό σημείο . Η Γερμανία με επικεφαλής την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να «ακυρώσει»  όλες τις προηγούμενες δεσμεύσεις της και να κλείσει τα σύνορα στην  Βαυαρία σε εκατομμύρια πρόσφυγες, λέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου του Βερολίνου για την Παγκόσμια Δημόσια Πολιτική Thorsten Benner, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ο καθηγητής της Οξφόρδης Paul Collier επισημαίνει ότι  αναμφίβολα ο κύριος ένοχος της κρίσης της  μετανάστευσης είναι η Φράου Μέρκελ .

Υπό το πρίσμα του «ηθικού παιχνιδιού», αρχικά η Άνγκελα Μέρκελ αναλαμβάνει  την ηθική πρωτοβουλία και προσπαθεί να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες της ιστορίας της χώρας της , ανοίγοντας τα σύνορα  σε ένα εκατομμύριο μετανάστες .

Στην πράξη αποδεικνύεται όμως ότι η ίδια  κατηγορείται  για «ηθικό ιμπεριαλισμό» , και ότι  «εξαπατά» την Γερμανία και πολλά άλλα.  Γιατί φτάσαμε έως εδώ όμως ;

Η ΕΕ αγνόησε  το πρόβλημα στην Συρία στο αρχικό του στάδιο , δεν έδωσε χρήματα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία.

Επίσης   δεν έδωσε  προσοχή στην ευπάθεια των εξωτερικών συνόρων και στην δυσλειτουργία του συστήματος με τους μετανάστες στην Ελλάδα.  η οποία έγινε, όπως και η Τουρκία, "ένα καταφύγιο" για τους παράνομους πρόσφυγες στην περιοχή της Μεσογείου.

Ενώ την ίδια στιγμή οι ηγέτες της  ευρωπαϊκής κοινότητας δεν ήταν  σε θέση να επιτύχουν μια πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Στην προσπάθεια  αναζήτησης της ορθής  λειτουργίας του μηχανισμού  κατανομής των μεταναστευτικών ροών, αρκετοί  πολιτικοί παρουσιάζουν μια ακραία στάση εναντίον των μουσουλμάνων ,  και η κατάσταση άρχισε να βγαίνει  πλέον εκτός ελέγχου.

Η Μέρκελ άργησε αλλά  κατανόησε τον κίνδυνο   λίγο πριν το σημείο μηδέν.  Η ανθρωπιστική καταστροφή  όμως στο κέντρο του Παλαιού Κόσμου, η ένταση στα Βαλκάνια και ο αντίκτυπος της πτώσης συμφωνίας του Σένγκεν , οδηγούν σε μία διαφαινόμενη η έκρηξη η οποία είναι πλέον δύσκολο να   αποφευχθεί.

Η απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους πρόσφυγες ήταν προσωπική επιλογή της Άνγκελα Μέρκελ.  Η Γερμανία ενδεχομένως  ήθελε να αγοράσει χρόνο , ενώ στην συνέχεια, θα αναζητούσε μαζί με όλες τις χώρες μια κοινή λύση.

Σε αυτήν την πολιτική της η Μέρκελ είχε  επενδύσει όλο το πολιτικό της κεφάλαιο, και τώρα πρέπει να πληρώσει για την εν λόγω απόφαση, με την τεράστια  δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του κόμματος της , τονίζουν έγκυροι αναλυτές.

Οι κίνδυνοι του άγριου ανταγωνισμού  για την εξουσία αυξάνονται . Η γερμανική άκρα δεξιά με το  ναζιστικό κόμμα «Εναλλακτική  λύση για την Γερμανία» έχει αυξηθεί σε ποσοστό  10%, και σύμφωνα με ειδικούς ,  τρία περιφερειακά κοινοβούλια κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια των απογόνων του Αδόλφου στις  εκλογές του Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο συνεχίζει να ασκεί  πίεση στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προσπαθώντας να επιτύχει μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων.

Πολλά μέλη της  ευρωπαϊκής κοινότητας είναι μάλλον ικανοποιημένα που η Γερμανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της μετανάστευσης, ενώ πλέον  η κρίση  θεωρείται  πανευρωπαϊκή, με  επίκεντρο την Γερμανία και την Ελλάδα.

Το φταίξιμο γι 'αυτό ανήκει εξολοκλήρου στο ίδιο το Βερολίνο, που στο παρελθόν δεν θεωρούσε  αναγκαίο να ζητήσει την αλληλεγγύη  σε  άλλα θέματα, αλλά τώρα  προφανώς θα «θερίσει ότι έσπειρε».

Όπως κάθε φιλελεύθερος ηγέτης,  η Μέρκελ έχει αμφιβολίες για το αν αξίζει να συνεχίσει την ίδια πολιτική  ή μήπως θα ήταν καλύτερα να κλείσει τα σύνορα της Βαυαρίας και να χρησιμοποιήσει  τις συμφωνίες του Δουβλίνου,  το γερμανικό δίκαιο, για να  γυρίσει την πλάτη στους πρόσφυγες που έχουν διασχίσει την επικράτεια άλλων ασφαλών χωρών της Ευρώπης, αναφέρει Ευρωπαίος αναλυτής .

Στην ιστορία υπήρξαν προηγούμενα με  πολιτικές ανατροπές μεγάλης κλίμακας, προσθέτει ο Torsten Brenner.

Για παράδειγμα, το «Νίξον σοκ» το 1971, όταν επιβλήθηκε μια σειρά οικονομικών μεταρρυθμίσεων του 37ου προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον, μεταξύ των οποίων μια  από αυτές αφορούσε την μονομερής  εγκατάλειψη του κανόνα δολαρίου -χρυσού  , που αφορούσε την σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, βάσει της  συμφωνίας  του Bretton Woods.

Τώρα είναι η στιγμή που η Ευρώπη  θα πρέπει να περιμένει  μια "συγκλονιστική ανατροπή" ,  αυτή την φορά θα είναι ένα «σοκ Μέρκελ», κατά το οποίο η  Γερμανία θα  παραιτηθεί από τις υποχρεώσεις της στην κρίση της μετανάστευσης, ολοκληρωτικά .

Αυτό σημαίνει ότι η πατρίδα μας η Ελλάδα θα δεχθεί όλο το βάρος των γερμανικών αμαρτιών υποδεχόμενη χιλιάδες μετανάστες από την Τουρκία .

Ο κίνδυνος δεν είναι η οικονομική κρίση αυτή καθ΄ αυτή΄, στην χώρα μας  αλλά  οι χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες που θα αλλοιώσουν το ελληνικό πληθυσμό .

Από την οικονομική δυσπραγία όπως και να γίνει θα βγούμε κάποια  στιγμή , οι  χιλιάδες μετανάστες όμως εντός Ελλάδος είναι εθνική καταστροφή και αφανισμός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...