Αρχείο

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει ένας ευρωπαϊκός «Λίβανος»

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο: ΕΕ και Τουρκία αποφάσισαν να κάνουν την Ελλάδα «αποθήκη ψυχών», είχαμε προειδοποιήσει για σχέδιο  ΕΕ-Τουρκίας, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην μείωση των προσφύγων και των μεταναστευτικών ροών με  την υλοποίηση  δραστηριοτήτων συμφωνιών επανεισδοχής σε Ελλάδα και Τουρκία, καθώς και στην  προώθηση ενός  ασφαλούς μηχανισμού επανεγκατάστασης απευθείας από την Τουρκία προς τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Με λίγα λόγια η χώρα μας η «χιλιοταλαιπωρημένη» Ελλάδα θα δέχεται πρόσφυγες από τις χώρες της ΕΕ, οι οποίοι θα πηγαίνουν στην συνέχεια  σε καταυλισμούς για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Η χώρα μας ανακάλεσε προχθές την  πρεσβευτή της στην Αυστρία εφόσον δεν προσκλήθηκαν εκπρόσωποι ,μας  στην Διάσκεψη για τους Πρόσφυγες, στην οποία υπήρξε  συμμετοχή όλων των χωρών των Βαλκανίων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει ότι η χώρα μας  πρέπει να ρυθμίζει  την ροή των προσφύγων στις δικές της ανάγκες  και σε περίπτωση  αποτυχίας , η  ΕΕ θα πρέπει να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, πολλοί πρόσφυγες παγιδεύτηκαν στην πατρίδα μας , ενώ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα ελληνο-σκοπιανά  σύνορα, καθώς και δύο νεοφερμένοι μετανάστες  έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα.

Όλα αυτά έχουν «βαρύνει» το κλίμα στην χώρα μας , κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης , της αξιολόγησης από το ΔΝΤ και της κρίσης χρέους , αλλά κυρίως λόγω της ανέντιμης  στάσης της Ευρωπαίων εταίρων.

Στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Βικτωρίας συγκεντρώθηκαν  πολλοί πρόσφυγες. Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι μετανάστες παραμένουν  στην Ελλάδα, επειδή  ευρωπαϊκές χώρες, όπως η ΠΓΔΜ  κλείνουν τα σύνορά τους, αποτελεί μέγα ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Η μεταναστευτική κρίση επηρεάζει την ψυχολογία της  ελληνικής ηγεσίας, η οποία μάχεται σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα.

«Εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί κανείς με έναν ενισχυμένο  φράχτη  να μεταθέσει όλα τα βάρη της κρίσης σε μία χώρα, θα πρέπει να γνωρίζει  ότι αυτό είναι απαράδεκτο»,  είπε νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδα, Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα δεν θα συμφωνήσει σε μονομερή μέτρα, τα οποία ανταποκρίνονται σε μονομερείς ενέργειες . Η Ελλάδα δεν  πρόκειται να γίνει ο  Ευρωπαϊκός  «Λίβανος», ακόμη και αν  για  αυτό  το θέμα  διατεθούν σημαντικά κεφάλαια »,  είπε ο υπουργός για θέματα μετανάστευσης  Γιάννης Μουζάλας.

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο πληθυσμός της Ευρώπης έχει περισσότερους από 500 εκατομμύρια ανθρώπους, για 3-4 χρόνια σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις εισόδου τριών, τεσσάρων, και σε ακραίες περιπτώσεις, ακόμα και 5 εκατομμυρίων προσφύγων . Είναι παράλογο να ισχυριστεί κανείς ότι η Ευρώπη δεν έχει  καθήκον να χειριστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο» ,  είπε το  μέλος του κόμματος " Ποτάμι  "Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετανάστες που έχουν περάσει στην Ελλάδα ή έχουν μετακινηθεί κάποιοι από αυτούς σε χώρες της Ευρώπης από τις αρχές του 2015 έως τις 21 Δεκεμβρίου, ανέρχονταν σε 804.465, εκ των οποίων οι μισοί, 457.149, ήταν πρόσφυγες από τη Συρία. Συνολικά, 77 εθνικότητες απαρτίζουν το σύνολο των υπόλοιπων οικονομικών μεταναστών. Πάνω από 340.000 αυτοί που δεν είναι πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...