Κόσμος

Η εκτόξευση πυραύλου και το τρομερό οπλοστάσιο της Β.Κορέας που «στοχεύει» τις ΗΠΑ

Σήμερα η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την επιτυχή εκτόξευση ενός τεχνητού δορυφόρου με την ονομασία «kwangmyŏngsŏng» υλοποιώντας το πρόγραμμα-4, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της  Υπηρεσίας Διαστήματος σύμφωνα με την κρατική  Τηλεόραση της Βόρειας Κορέας.

«Την εβδόμη του Φεβρουαρίου, στις 9.00 εκτοξεύτηκε με επιτυχία ένας τεχνητός δορυφόρος , με αποστολή να παρακολουθεί τη Γη από το διάστημα. Το επίτευγμα αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας της Βόρειας Κορέας», καταλήγει η ανακοίνωση, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι Βόρεια Κορέα εκτόξευσε  τον  βαλλιστικό πύραυλο σήμερα  Κυριακή από το σημείο εκτόξευσης «Shohei» στην δυτική ακτή. Μετά από 10 λεπτά, ο πύραυλος πέταξε πάνω από την ιαπωνική νήσο  της Οκινάουα, κινητοποιώντας την ιαπωνική αεράμυνα .

Σύμφωνα με ιαπωνικές πηγές η  εκτόξευση πυραύλου που μεταφέρει  δορυφόρο,  θεωρείται πρόσχημα για την  δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς .

Ειδικοί επί αμυντικών πυραυλικών  συστημάτων εκτιμούν ότι , το οπλοστάσιο της χώρας αυτής, αποτρέπει κάθε σκέψη για επίθεση παρά τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.

Αυτήν την στιγμή οι Κομμουνιστές της Βόρειας Κορέας διαθέτουν   τρεις τύπους επιχειρησιακών βαλλιστικών πυραύλων , οι οποίοι  διαθέτουν μέγιστη εμβέλεια άνω των 3.000 χλμ.

Αυτό σημαίνει ότι  η Ιαπωνία ευρίσκεται εντός του άμεσου βεληνεκούς , ενώ το καθεστώς διαθέτει και πυραύλους με διπλάσια ακτίνα δράσης θέτοντας τις ΗΠΑ σε τρομερό κίνδυνο.

Πρόκειται για το  βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο Ταϊποντόνγκ 2 ο οποίος διαθέτει εμβέλεια 6.700 χιλιομέτρων, η οποία είναι  αρκετή για να πλήξει στόχους έως την Αλάσκα.

Οι  ΗΠΑ τρέμουν επίσης και έναn άλλο  τύπο βαλλιστικού  πυραύλου  τελευταίας τεχνολογίας,  με την ονομασία  ΚΝ-08 ο οποίος έχει εμβέλεια (6.000 χλμ).

North Korean missile range

Ο πύραυλος αυτός είναι  «φορτωμένος» επί κινητού οχήματος , κάτι το οποίο   καθιστά τον εντοπισμό και την παρακολούθησή του από δορυφόρους πάρα πολύ δύσκολη. Ενώ σε περίπτωση που το όχημα μετακινηθεί  στις δυτικές  ακτές,   οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο και τρομερό πρόβλημα διότι μεγαλώνει και η εμβέλεια του .

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διοίκησης αεράμυνας  NORAD (North American Aerospace Defense Command) τόνισε  ότι ο  πύραυλος ΚΝ-08  φέρει πυρηνικές κεφαλές.

Τίποτε και κανένας δεν δύναται να κάνουν  το παραμικρό στο βορειοκορεάτη δικτάτορα , ο οποίος έλαβε τα «μέτρα του» έναντι των ΗΠΑ και της δύσης.  Ο τρελός έχει "μυαλό".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ