Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα Επανεκκινεί τον Αντιδραστήρα Πλουτωνίου - Μπορεί να Έχει Μεγάλα Αποθέματα Μέσα σε Λίγες Εβδομάδες – Η Νέα Παγκόσμια Απειλή

Πλούσια σε διαπιστώσεις και συμπεράσματα ήταν η έκθεση του Διευθυντή  της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών  των ΗΠΑ Τζέιμς Clapper. Κυριάρχησαν όπως ήταν φυσικό οι απειλές κατά των ΗΠΑ που όμως ταυτόχρονα μπορούν να λάβουν τον χαρακτήρα παγκόσμιων απειλών. Θα λέγαμε ψηλά στην λίστα των απειλών παραμένει η τρομοκρατία, ο κυβερνοπόλεμος αλλά και οι πυρηνικές δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει η Β. Κορέα ειδικά όταν αυτές τίθενται στη διάθεση του παρανοϊκού ηγέτη τους Κιμ.

Συγκεκριμένα η Βόρεια Κορέα  επανεκκίνησε τον αντιδραστήρα πλουτωνίου και θα μπορούσε να έχει αποθέματα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Έχουν δε επεκτείνει μια εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου. Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε το 2013 την πρόθεση της να ανακαινίσει και να κάνει επανεκκίνηση στις  πυρηνικές εγκαταστάσεις της, για να περιλαμβάνουν την εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου στο Γιονγκμπιόν και τον αναπλασμένο με γραφίτη αντιδραστήρα παραγωγής πλουτωνίου, που έκλεισε το 2007. Για το θέμα αυτό ο κ Clapper δήλωσε ότι, «Εκτιμούμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει ακολουθήσει την  ανακοίνωση της με την επέκταση των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού Γιονγκμπιόν και την επανεκκίνηση του αντιδραστήρα παραγωγής πλουτωνίου».

Θεωρούμε την πυρηνική απειλή από πλευράς Β. Κορέας ως κορυφαία μαζί με τον ISIS, που στα χέρια του αλλοπρόσαλλου και απρόβλεπτου Κιμ , μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο. Οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη και ιδιαίτερα η Κίνα θα πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα εναντίον του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ