Εκκλησία

Ευ δούλε αγαθέ και πιστέ…

Στον Iερό Eνοριακό Nαό Αγίου Γεωργίου της παραμεθορίου κωμοπόλεως τον Καστανεών ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς   την Κυριακή 7 του μηνός Φεβρουαρίου ε.ε. Σχολιάζοντας ο Σεβασμιώτατος την αναγνωσθείσα ευαγγελική «παραβολή τον ταλάντων», μεταξύ άλλων, σημείωσε· «Ο Θεός Πατέρας μας έδωσε χαρίσματα, αλλά το μεγαλύτερο είναι ο Μονογενής Του Υιός.

Αυτός είναι η πηγή της Χάριτος. Εμείς είμεθα οι διαχειριστές της Χάριτος του Θεού και των ταλάντων, που Εκείνος μας εμπιστεύθηκε. Ο Κύριος, όπως λέγει ένας ερμηνευτής, «λαμβάνων τήν πίστιν ἀντιδίδωσι τήν χάριν», δηλ. παίρνει την πίστη μας και μας δίνει τη Χάρη Του. Άλλος πήρε σοφία από το Θεό, άλλος λόγο, άλλος τέχνη, άλλος χρήματα, άλλος δεξιοτεχνία, άλλος την ιερωσύνη, άλλος τη δύναμη του σώματος να εργάζεται, άλλος πήρε το χάρισμα της επιστήμης κ.λ.π. Σημασία δεν έχει όχι ποιο χάρισμα πήραμε αλλά πως το διαχειρισθήκαμε. Επίσης, μεγάλη σημασία έχει η ένταση και  ο αγώνας μας  να αξιοποιήσουμε το μικρό ή το μεγάλο χάρισμα μας».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Mνημόσυνο που τελέσθηκε υπέρ αναπαύσεως των ευλαβώς ιερατευσάντων εις την ενορία Καστανεών κληρικών αναφέρθηκε δι ολίγων στη διακονία του ιερού κλήρου και εμνήσθη του ευαγγελικού λόγου· «ευ δούλε αγαθέ και πιστέ… είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου».

didimot1 didimot2 didimot3 didimot4 didimot5 didimot6 didimot7 didimot8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ