Αρχείο

Ετοιμάζουν νέα «Ίμια» οι Τούρκοι στο Αιγαίο παίζοντας το παιχνίδι με τις ΝΟΤΑΜ;

Σκηνικό που θυμίζει την περίοδο των Ιμίων «έστησαν» οι Τούρκοι, εκμεταλλευόμενοι την άσχημη περίοδο της Ελλάδος , την ανοικτή διαπραγμάτευση με την Τρόικα, αλλά πρωτίστως ακολουθώντας το «όνειρο τους» για διχοτόμηση του Αιγαίου .

Τα «σκοτεινά σχέδια» της Τουρκίας πιθανόν περιλαμβάνουν και την πτώση του ελικοπτέρου ΑΒ212 του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με άρθρο στο pentapostagma.gr .

Ο Τουρκικός τύπος με εκτενή  ρεπορτάζ κάλυψε το περιστατικό της πτώσης του  ελικοπτέρου της Φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στο νησί Κίναρο στο ανατολικό Αιγαίο, που είχε ως αποτέλεσμα το ακαριαίο θάνατο  του πληρώματος , που αποτελούνταν από τρία έμπειρα στελέχη του πολεμικού μας ναυτικού .

Τα αίτια της τραγωδίας είναι ακόμη άγνωστα,   αλλά  υπάρχει ενεργή η περίπτωση τουρκικών αντιμέτρων μέσω συστημάτων   ηλεκτρονικού πολέμου CORAL, στις μικρασιατικές ακτές απέναντι από τα νησιά μας,  για λογαριασμό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας!

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο  σύστημα ηλεκτρονικών πληροφοριών ( εντοπισμού , καταγραφής , ραδιοσυχνοτήτων)  SIGINT, καθώς και ένα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών μεγάλης εμβέλειας , εναντίον της χώρας μας.

Οι Τούρκοι επισημαίνουν ότι η νήσος Κίναρος είναι μια νησίδα κοντά στο νησί της Αμοργού, την οποία όμως θεωρούν ότι σε ότι αφορά έρευνα και διάσωση υπεύθυνο είναι και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και η αεροπορία  .

Η Άγκυρα από την πρώτη στιγμή μη σεβόμενη ούτε γραπτούς ούτε άγραφους νόμους προχώρησε σε έκδοση ΝΟΤΑΜ «πάνω» στην ελληνική προσπαθώντας να εγείρει θέμα στην περιοχή. Παρεμπιπτόντως οι αρχαίοι πρόγονοί μας σε αυτήν την περίπτωση  μιλούν για "ύβρη" την οποία ακολουθεί  πάντοτε η "Νέμεσις".

5

Σήμερα το πρωί το πλοίο  «Odin Finder», σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, το οποίο  ανήκει σε ιταλική εταιρεία έκανε έρευνες για πόντιση καλωδίου από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Τα ξημερώματα η τουρκική Φρεγάτα TCG «Bodrum» πλησίασε το ιταλικό πλοίο υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα. Ως γνωστό την ίδια στιγμή κατέπλευσε η  ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι», και κόπηκαν οι « τουρκικοί τσαμπουκάδες».

Όλα αυτά ενώ το τουρκικό  ερευνητικό «Τσεσμέ» ευρίσκεται στον Βόσπορο και σε λίγο θα εισέλθει στο Αιγαίο  για «έρευνες» παρουσία της νατοϊκής αρμάδας.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνοντας την τακτική της αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία δρομολογεί τη δέσμευση περιοχών στα διεθνή ύδατα του Κεντρικού Αιγαίου μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά για έρευνες υδρογονανθράκων.

Μιλάμε για σύνολο  "συντονισμένων" ενεργειών  της Τουρκίας οι οποίες αν  αξιολογηθούν όλες μαζί ως σύνολο , εμφανίζουν μια λίαν  επικίνδυνη απειλή για την Ελλάδα και ειδικά το Αιγαίο.

Η προκλητικότητα της Τουρκίας , η οποία στην προκειμένη περίπτωση βασίζεται και στις «πλάτες» της Γερμανίας  αλλά και του ΝΑΤΟ , δεν πρόκειται να σταματήσει. Όχι ακόμη τουλάχιστον.

Το πρόβλημα σύμφωνα με αμυντικούς εμπειρογνώμονες θα εμφανιστεί μετά τον απόπλου της νατοϊκής αρμάδας από το Αιγαίο μετά από μια εύλογη χρονική περίοδο.

Οι Τούρκοι συνεπικουρούμενοι από την νατοϊκή παρουσία , θα «κινούνται» εντός του Αιγαίου με θράσος και προκλητικότητα , εκτιμώντας ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αντιδράσει «απροσδόκητα» σε καμία περίπτωση.

Αυτή την στάση θα την διεκδικήσει η Άγκυρα και στην συνέχεια εγείροντας τις γνωστές αιτιάσεις για το καθεστώς 15 νησιών στο Αιγαίο.

Εκτιμήσεις ειδικών  αναλυτών αναφέρουν την πιθανότητα μετά από ένα διάστημα συνεχών προκλήσεων , να στηθεί σκηνικό ένοπλου επεισοδίου σε κάποιο   νησί του κεντρικού Αιγαίου , η κατοχή του οποίου θα δίνει πολλαπλά πλεονεκτήματα στην Τουρκία να διχοτομήσει το Αιγαίο.

Από τον Άγ.Ευστράτιο , τις Κυκλάδες έως τα Δωδεκάνησα υπάρχουν νησάκια που δύναται να «εξυπηρετήσουν» τα τουρκικά σχέδια .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Οθωμανοί δεν πρόκειται να σταματήσουν σε καμία απολύτως περίπτωση. Στο  Αιγαίο όμως  κατεβαίνουν και οι Ρώσοι οι οποίοι ρίχνουν στην θάλασσα 10 ακόμη πολεμικά πλοία .  Η επόμενη περίοδο, με επικρατέστερη την καλοκαιρινή κρύβουν γεγονότα και εξελίξεις λίαν επικίνδυνες και για τους Τούρκους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...