Εθνικά θέματα

Ελλάδα και Αρμενία προχωρούν σε ανταλλαγή τεχνολογίας για την παραγωγή όπλων !

Η κυβέρνηση της Ελλάδος και της Αρμενίας υπέγραψαν συμφωνία που αφορά την αμυντική  συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, κάτι που αποτελεί γενικώς πολύ  καλό νέο  ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Όπως αναφέρθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Armenpress, η συμφωνία  αυτή θα  εγκριθεί  τυπικά σε συνεδρίαση του  αρμενικού υπουργικού συμβουλίου, η οποία θα λάβει χώρα την ενδέκατη του Φεβρουαρίου.

Η ουσία όμως είναι ότι πρόκειται για συνεργασία που αφορά διάφορους τομείς ειδικά στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας κατασκευής οπλικών συστημάτων .

Το κύριο χαρακτηριστικό της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αρμενία βρίσκεται στην μεταφορά τεχνολογίας και τεχνικής βοήθειας, αλλά και  σε όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν την παραγωγή οπλικών συστημάτων .

Ειδικοί επιστήμονες  και μηχανικοί των δύο χωρών θα ανταλλάσσουν τακτικά πληροφορίες, απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την παραγωγή όπλων.

Και τα δύο μέρη θα ασχοληθούν επισταμένα  με την εφαρμογή  έρευνας σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων.

Για την εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπονται στη συμφωνία, οι δύο πλευρές στο εγγύς μέλλον θα  δημιουργήσουν μια αρμενο-ελληνική διυπουργική επιτροπή που θα ασχολείται αποκλειστικά  με την στρατιωτικο -τεχνική συνεργασία.

Αυτές οι δηλώσεις και οι πληροφορίες αφορούν το επίσημα ανακοινώσιμο κομμάτι των αμυντικών σχέσεων Ελλάδος και Αρμενίας . Στην ουσία πρόκειται για μια πολυεπίπεδη , πολυμορφική και  κυρίως σημαντική συνεργασία δυο χωρών που έχουν  κοινό εχθρό την Τουρκία .

Η Ελλάδα όπως και η Αρμενία ανήκουν  ταυτόχρονα,  θέλουν δεν θέλουν κάποιοι,  σε αυτό που ονομάζουμε « ορθόδοξο άξονα» ο οποίος τέμνει τα τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή .

Οι δύο χώρες διατηρούν  σχέσεις με την ρωσική ομοσπονδία και με την Σερβία .  Η υλοποίηση αυτού του άξονα πάνω στον οποίο θα προστεθούν και άλλες χώρες , θα γίνει πραγματικότητα σε εύλογο χρονικό διάστημα , από τα ίδια τα γεγονότα τα οποία θα λάβουν  χώρα.

Είναι σημαντικό στις δύσκολες «ώρες»  που μας περιμένουν στο Αιγαίο, να έχουμε  κοντά μας  « φίλους» με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια θρησκεία , πολιτισμό και αξίες .  Ο νοών...νοείτω.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...