Κοινωνία

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χάκερ «χτύπησαν» τους υπολογιστές της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Συντονισμένη επίθεση η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κλειδωθούν τα αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, δέχθηκε τις τελευταίες μέρες η υπηρεσία στη Ρόδο, γεγονός που ενεργοποίησε αμέσως την υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος!

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, οι Χάκερ που κατάφεραν να «κλειδώσουν» τα αρχεία της υπηρεσίας αχρηστεύοντάς τα ουσιαστικά για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν οι ίδιοι, ζήτησαν ως λύτρα ποσό της τάξης των 1.000 ευρώ!

Αμέσως ο προϊστάμενος κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ενημέρωσε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Βασίλη Καραγιάννη ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε και απευθείας η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Οι χάκερ επιβεβαιώθηκαν ότι ζήτησαν λύτρα σε bitcoin για να σταματήσουν τις επιθέσεις και να δώσουν στη συνέχεια τα αρχεία στην διάθεση της υπηρεσίας.

Το θέμα της εισβολής χάκερ στα ηλεκτρονικά συστήματα υπηρεσιών και εταιριών στη χώρα μας, δεν είναι νέο. Και στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα ενώ είχε επιχειρηθεί και αχρήστευση αρχείων σε βάρος τριών μεγάλων τραπεζών στην Ελλάδα.

Η επίθεση εκδηλώθηκε στην αρχή της εβδομάδας, όπου οι χάκερ «βομβάρδισαν» τα ηλεκτρονικά συστήματα των υπολογιστών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να τα μπλοκάρουν πρόσκαιρα.

Στην συνέχεια ζήτησαν λύτρα σε bitcoin, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τους υπολογιστές, με την απειλή ότι θα διέλυαν τα ηλεκτρονικά συστήματα της υπηρεσίας.
Το ποσό ήταν της τάξης των 1.000 ευρώ. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα μπορούν να επαναφέρουν τα συγκεκριμένα αρχεία.
thesecretrealtruth.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ