Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: «Πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα εισβάλει στην Βόρεια Συρία»

Σύμφωνα με πληροφορίες της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU), στο  έδαφος της Συρίας, υπάρχουν πολλά  σημάδια που «προσδιορίζουν»  τις μυστικές προθέσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να εισέλθουν εντός του συριακού εδάφους.

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να εισβάλουν , δημιουργώντας και την απαραίτητη προπαγάνδα στο εσωτερικό της χώρας .

«Το ρωσικό υπουργείο άμυνας επίσημα αναφέρει ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για εισβολή στην Βόρεια Συρία» , δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγος Igor Konashenkov, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Το τι ακριβώς λαμβάνει χώρα στα  τουρκο-συριακά σύνορα καθώς για τις εντατικές  στρατιωτικές προετοιμασίες της Τουρκίας, μίλησε σε συνέντευξη τύπου σήμερα  Πέμπτη ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου  Άμυνας.

«Έχουμε σοβαρούς λόγους να υποπτευόμαστε  εντατική εκπαίδευση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων  για την διενέργεια μια στρατιωτικής εισβολής του εδάφους επί ενός κυρίαρχου κράτους, όπως είναι  η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας ... Σημάδια της μυστικής προετοιμασίας των τουρκικών ενόπλων, αφορά και η  ενεργή παρουσία Τούρκων αξιωματικών εντός του εδάφους της Συρίας, όλο και περισσότερο»,  δήλωσε στους δημοσιογράφους Konashenkov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Υπουργείο Άμυνας παρουσίασε ως  αδιάσειστη απόδειξη με την εμφάνιση βίντεο στην  διεθνή  κοινότητα, στο  οποίο  τουρκικά  αυτοκινούμενα πυροβόλα υλοποίησαν βολές πυροβολικού στις περιοχές όπου  υπάρχει συριακός πληθυσμός  στο βόρειο τμήμα της Λατάκειας.

«Είμαστε έκπληκτοι, διότι το τόσο «ομιλητικό» Πεντάγωνο, το ΝΑΤΟ και πολλές άλλες ανθρωπιστικές   οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Συρία, παρά την έκκληση μας να ανταποκριθούν  σε αυτές τις δράσεις, εξακολουθούν  να σιωπούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού.

Υπενθύμισε επίσης ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ενισχύσει την συλλογή  όλων των ειδών των πληροφοριών σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

«Έτσι, αν κάποιος στην Άγκυρα πιστεύει ότι η κατάργηση της αποστολής Ρώσων  παρατηρητών ( συνθήκη CFE) θα επιτρέψει να κρύψει κάτι, αυτό είναι αντιεπαγγελματικό »,  κατέληξε ο Konashenkov.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Τα ρωσικά Su-35S στον «αέρα» ενώ οι Τούρκοι ρίχνουν προπαρασκευαστικές βολές πυροβολικού σε συριακό έδαφος, αναφέραμε ότι ο  τουρκικός στρατός μετακίνησε αυτοκινούμενα πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς (Firtina) στα σύνορα με την Συρία υλοποιώντας και βολές , ενδεικτικό των προθέσεων του στην περιοχή.

Ο Ερντογάν δηλώνει  ότι η χώρα δεν διαπραγματεύεται για την Συρία με τα ρωσικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από την Συρία .

« Δεν περιμένω ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα απέφεραν   αποτελέσματα, ενώ στην Συρία, οι άνθρωποι πεθαίνουν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων από το καθεστώς (Άσαντ)», είπε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο  Τούρκος πρόεδρος από το Περού , τόνισε ότι στην Γενεύη «δεν συζητήθηκε η φύση του προβλήματος,» και «οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν  άλλα θέματα κεκλεισμένων των θυρών».

Την ίδια στιγμή ο τουρκικός τύπος παρουσιάζει καθημερινά τους βομβαρδισμούς των Τουρκομάνων στην Βόρεια πλευρά της Συρίας , επισημαίνοντας  τις αγριότητες της ρωσικής αεροπορίας .

Ένα  πράγμα  κατανοούμε και είναι απόλυτα σίγουρο και τεκμηριωμένο,  στην Γενεύη «όλες οι πλευρές» δεν τα βρήκαν  πουθενά για το μέλλον της Συρίας .

Το σημαντικό είναι επίσης ότι,  ούτε και οι ΗΠΑ εμπιστεύονται τον ¨απρόβλεπτο" Τούρκο πολιτικό, ο οποίος προσπαθεί να εμπλέξει ολόκληρο το ΝΑΤΟ στα οθωμανικά σχέδια του.

Διότι σε τέτοια περίπτωση αυτό θα σήμαινε  αυτόματα πολεμικές εξελίξεις μαζί με όλα τα "παρελκόμενα".

https://youtu.be/wFLgxYdm6FQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ