Εθνικά θέματα

«Εγώ τα βρήκα, που να μην τα έβρισκα, ήταν ένα απανθρακωμένο παιδί μέσα»: Η μαρτυρία της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου

Με τρεμάμενη φωνή και κλάματα περιέγραψε η μοναδική κάτοικος της Κινάρου τη στιγμή που βρήκε τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

«Γίνεται χαμός. Είδα τα συντρίμμια, είδα έναν άνθρωπο απανθρακωμένο», είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό, η κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη. «Τα συντρίμμια βλέπω και ένα παιδάκι. (…) Είναι σε χαράδρα, είναι δύσβατο».

«Εγώ τα βρήκα τα συντρίμμια, που να μην τα έβρισκα. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα άλλο» είπε η μοναδική κάτοικος της νησίδας.

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη, η μια από τις δύο κατοίκους της Κινάρου, της νησίδας στην οποία γράφτηκε η τραγωδία με το ελικόπτερο Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού συγκλονίζει με την περιγραφή της για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης.kinaros-stigma-600x442

«Με πήραν στις 3.30 από το Πεντάγωνο και μου είπαν για το ελικόπτερο. Αμέσως ξεκίνησα να ψάχνω στις χαράδρες που ξέρω. Και σε μια από αυτές βρήκα τα συντρίμμια» λέει σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, η κυρία Κατσοτούρχη.

«Έχω σοκαριστει μου ραγισε η καρδιά όταν είδα τα συντρίμμια. Παρακαλούσα το Θεό μη τυχόν έχουν πάθει κακό τα παιδιά που ήταν στο ελικόπτερο. Δυστυχώς λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν τα συντρίμμια είμαι σε κατάσταση σοκ» δηλώνει συντετριμμένη η μοναδική σήμερα κάτοικος του νησιού, καθώς ο γιος της απουσίαζε από την Κίναρο.

Εγκαταστάσθηκε στο νησί μαζί με το σύζυγό της Μικέ, ο οποίος πέθανε στις 10 Ιουνίου του 2013. Κράτησε έτσι την υπόσχεσή που είχε δώσει στον πατέρα της, ότι μια μέρα θα επιστρέψει στην Κίναρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...