Εθνικά θέματα

ΔΗΛΩΣΗ - ΣΟΚ ! ! Τζιχαντιστής Έβρου: Θα κάνω τον Χάνιμπαλ Λέκτερ να μοιάζει γατάκι ! !

«Προς όλους αυτούς που αναρωτιούνται γιατί οι μουτζαχεντίν του ISIL δεν μπορούν να δράσουν στην Παλαιστίνη, να τους πω ότι φυσικά και μπορούν…Αν πάω εγώ εκεί και τον Χάνιμπαλ Λέκτερ θα κάνω να μοιάζει με…γατάκι».

Αυτά τα ακραία λόγια ανήκουν στον Μισράντ Μπεκτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, και συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αρχές σε βάρος του. Προέρχεται από ανάρτηση που είχε κάνει παλαιότερα στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Ο 29χρονος «Μάξιμους», όπως είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες του…πλανήτη, από το «βαρύ» βιογραφικό του, κατηγορείται ότι είναι ένας από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης ή ISIL. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, πηγές της Κατεχάκη διευκρίνιζαν με νόημα ότι ενώ για τον 29χρονο είχε προβλεφθεί το μέτρο της διακριτικής επιτήρησης, οι αρχές ασφαλείας της Σουηδίας, δεν ενημέρωσαν – αν και όφειλαν – τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αρχές για τις κινήσεις του.

Ο Μπεκτάσεβιτς και ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης, που συνελήφθη μαζί, εντοπίστηκαν αρχικά στο σταθμό των ΚΤΕΛ. Οι δύο άνδρες κρίθηκαν ύποπτοι για ελέγχθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο μαχαίρια και ένας αορτήρας πολεμικού όπλου.

Όπως διαπιστώθηκε είχαν φτάσει αεροπορικώς στην Αθήνα από τη Σουηδία στις 22 Ιανουαρίου, μέσω Κοπεγχάγης, χρησιμοποιώντας τα νόμιμα σουηδικά τους διαβατήρια. Έμειναν δύο ημέρες στην Αθήνα και στη συνέχεια ταξίδεψαν για την Αλεξανδρούπολη, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Έβρου, με σκοπό να περάσουν στην Τουρκία, με τελικό προορισμό τους εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ISIS.

Στην απολογία τους δεν παραδέχτηκαν σχέσεις με τζιχαντιστές, υποστηρίζοντας ότι έκαναν τουρισμό στην Ελλάδα. «Έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα και κυρίως μας ενώνει η πίστη μας στον Θεό. Εγώ πήγα τον φίλο μου στην Ακρόπολη, του έδειξα τον Παρθενώνα και του είπα εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Τι να του πω τώρα που με φυλακίζουν για δύο μαχαίρια», φέρεται να είπε στην απολογία του.

Ωστόσο, σε βάρος τους εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, αφού όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κατηγορούνται ότι έχουν ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση, στους τζιχαντιστές του ISIL.

Η κατηγορία αυτή, σε συνδυασμό με τη διακεκριμένη οπλοκατοχή με σκοπό να προμηθεύσει τρομοκρατική οργάνωση, επισείει ποινή κάθειρξης έως και 20 έτη.

«Πήραμε ένα καλό αστέρι μαζί μας. Είναι Βόσνιος με σουηδικό διαβατήριο, μπορεί να πηγαινοέρχεται και να πολεμήσει για εμάς», είναι ένα από τα μηνύματα που έχουν «αλιεύσει» οι ειδικοί από την ψηφιακή ανάλυση μελών του ISIS στη Συρία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αρχές εκτιμούν ότι ο 29χρονος είχε ξαναταξιδέψει στη Συρία και είχε βρεθεί σε εδάφη που ελέγχει η οργάνωση ISIL. Επίσης, εκτιμάται ότι όταν συνελήφθη, είχε μόλις στρατολογήσει και τον 20χρονο συνταξιδιώτη του.

Ο Μπεκτάσεβιτς είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2005 σε σπίτι στο Σεράγεβο. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στο εσωτερικό του μια αυτοσχέδια ζώνη με εκρηκτικά, έναν πυροκροτητή, 18 κιλά εκρηκτικά και ένα βίντεο στο οποίο δύο άνδρες με κουκούλες εμφανίζονταν να απειλούν με επιθέσεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και Κροατίας, ο 19 ετών τότε «Μάξιμους», είχε διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2011. Σουηδικές πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα κατηγορήθηκε για μικροπαραβάσεις και παράνομη οπλοκατοχή.

news247.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ