Κόσμος

Γιατί οι ΗΠΑ έδωσαν στην Μόσχα τις συντεταγμένες των ειδικών δυνάμεων τους που δρουν στην Συρία;

Αμερικανοί ανώτατοι αξιωματικοί κοινοποίησαν στην ρωσική αεροπορική διοίκηση στην Συρία   τις συντεταγμένες της περιοχής που εδρεύουν και κινούνται οι Αμερικανοί Ρέιτζερς  στην Συρία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός Αντιπτέραρχος  Charles Brown, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την δράση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την κεντρική διοίκηση  .

«Το αίτημα ικανοποιήθηκε, επειδή αφορούσε την ασφάλεια του στρατού των ΗΠΑ, εξήγησε ο ίδιος. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους επικοινωνούν  οι δυνάμεις μας», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματικός.

Αυτό σημαίνει στην «γλώσσα» των στρατιωτικών ότι επίκεινται «σαρωτικές» πολεμικές αεροπορικές  επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας, από την πανίσχυρη ρωσική αεροπορία, η οποία με την μέθοδο του « χαλιού» προετοιμάζεται να  σαρώσει τα πάντα στο  συριακό έδαφος .

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σε περίπτωση εισβολής των τουρκικών δυνάμεων οι Ρώσοι έχουν « όπλα απασφαλισμένα» για να κάνουν αυτό που έχει δηλώσει ο Ρώσος Πρόεδρος και η ανωτάτη στρατιωτική ηγεσία,  υπερασπιζόμενοι το συριακό καθεστώς.

Σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές αυτή η  αιφνιδιαστική δημοσιοποίηση του Αμερικανού Αντιπτεράρχου πλησιάζει πιο πολύ στο ενδεχόμενο πολεμικής εμπλοκής ρωσικών αεροσκαφών επί των τουρκικών δυνάμεων στην Βόρειο Συρία  .

Οι Ρώσοι βιάζονται να «κλείσουν» τα σύνορα με την Τουρκία αποκόπτοντας όλες τι διόδους,  από τις οποίες εισήλθαν χθες 2000 τζιχαντιστές από την Τουρκία στην Συρία, κάτι στο οποίο συναινούν ξεκάθαρα πλέον και οι ΗΠΑ.

rwsiki-aeroporia-2

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ράκκα η πρωτεύουσα της ανομίας του Ισλαμικού στρατού είναι περικυκλωμένη και θα δεχθεί όλο το βάρος της ρωσικής πολεμικής μηχανής.

Εν τω μεταξύ, ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, ο Peter Cook, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στράφηκαν προς την Ρωσία με μια επίσημη αίτηση με σκοπό να διασφαλίσουν την δράση  των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία,  από τυχαίες  ενέργειες της ρωσικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες προήλθαν από την Ουάσιγκτον και την  Μόσχα ταυτόχρονα μέσω των υπουργείων άμυνας των δύο χωρών, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει «αφεθεί στην τύχη των επιλογών του»  .

Είμαστε κοντά στα «γεγονότα» διότι ο χρόνος τρέχει εις βάρος της Άγκυρας η οποία έχει ανοίξει τόσα μέτωπα γύρω από την χώρα, ακόμη και στο Αιγαίο ,  βάζοντας τα με όλους και με όλα.

Σε άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο (ΗΠΑ και Ρωσία τα βρήκαν για τη Συρία και πέταξαν εκτός τον Ερντογάν), είχαμε αναφέρει ότι οι  ΗΠΑ τα βρήκαν πλήρως με την Ρωσία για το πώς θα τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία και συμφώνησαν ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν πρέπει να ανατραπεί πολεμικά αλλά να κριθεί πολιτικά από τον λαό της Συρίας.

Με αυτή την κοινή συμφωνία των δύο υπερδυνάμεων ναυαγούν πλήρως όλοι οι νεοθωμανικοί σχεδιασμοί και οι… ονειρώξεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ήθελε να ανατρέψει τον πρόεδρο Άσαντ και να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε ισλαμιστικό προτεκτοράτο του. Το τέλος των Οθωμανών Τούρκων είναι κοντά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ