Αρχείο

Γερμανοί επιστήμονες: «Νέο Τσέρνομπιλ απειλεί όχι μόνο την Ευρώπη αλλά ολόκληρο τον Κόσμο στην ανατολική Ουκρανία»

Ο Γερμανός ειδικός της Greenpeace, στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας Tobias Myunhmayer, μοιράζεται  τους φόβους του, για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye στην ανατολική Ουκρανία.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι πυρηνικοί σταθμοί δεν διαθέτουν επαρκή προστασία έναντι άμεσων εναέριων επιθέσεων. Το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από  οπλισμένο σκυρόδεμα το οποίο  περιβάλλει τους αντιδραστήρες, αλλά  δεν θα είναι σε θέση να τους «σώσει» από τυχόν αεροπορικές επιδρομές, αναφέρει δημοσίευμα.

Το πυρηνικό εργοστάσιο στην Zaporizhia, είναι το μεγαλύτερο όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και στο  ένα πέμπτο του  πλανήτη. Βρίσκεται στην όχθη του υδάτινου ταμιευτήρα  Kahovsky, περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ντόνετσκ, όπου αναζωπυρώνονται οι  μάχες.

Σύμφωνα με τον Γερμανό πυρηνικό εμπειρογνώμονα Tobias Munxmahner, το εργοστάσιο κατασκευάστηκε από σοβιετικούς μηχανικούς, και εξαρτάται άμεσα από τις εισαγωγές ρωσικού  ειδικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών.

Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται ότι ο πυρηνικός σταθμός κινδυνεύει εκτός από πιθανή αεροπορική επιδρομή ή δολιοφθορά και από την έλλειψη  ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, το ουκρανικό εργοστάσιο μπορεί να αντέξει σε ένα σεισμό 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καθώς και σε έκρηξη πέντε τόνων TNT σε απόσταση 200 μέτρων από αυτό . Επιπλέον, η πυρηνική εγκατάσταση φυλάσσεται από την ουκρανική πολεμική αεροπορία,  με τακτικά μαχητικά αεροσκάφη  MiG-29.

Όπως όμως γίνεται κατανοητό από τα «πολιτικά παιχνίδια», και τις άγριες πολεμικές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, κινδυνεύει πρωτίστως , η Ευρωπαϊκή ήπειρος.

Μια πιθανή και απευκταία επίθεση ή πιθανή βλάβη  στο εργοστάσιο, έστω και από ανθρώπινο λάθος, θα προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων αρχικά στην ανατολική και βόρεια Ευρώπη, κάνοντας το «Τσερνομπίλ» να φαντάζει ως ένα απλό ατύχημα.!!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ