Πνευματικά ωφέλιμα

Γέροντας Χριστοφόρος Γρηγοριάτης: «Τα νομοσχέδια αλλάζουν όταν εμείς θα αλλάξουμε»

του Αθανασίου Τζάνη

Με έναν λόγο Πνευματικό ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις και στην πνευματική εγρήγορση που αυτές απαιτούν.

Τόνισε πως με  την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του συμφώνου συμβίωσης «οι πολιτικοί μας νομιμοποίησαν την ανομία και την αμαρτία» καθώς το νομοσχέδιο αυτό νομιμοποιεί τον γάμο ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια περιφρονώντας έτσι τον νόμο του θεού ο οποίος είναι εναντίον των ομόφυλων σχέσεων.

«Η κοινωνία μας έχει φτάσει σε τέτοιο έσχατο σημείο όπου εκδιώκει τελείως τον νόμο του θεού από την καθημερινή μας ζωή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας της Μονής Αρχιμ. Χριστοφόρος και συνέχισε, προσθέτοντας ότι «αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκδιώκουμε τον ίδιο τον Χριστό από την ζωή μας και όλα αυτά που απλόχερα μας προσφέρει» .

«Με την συνέχιση αυτών των πολιτικών οι οποίες αντιτίθενται στο νόμο του θεού ο κόσμος θα παραμείνει νεκρός ηθικά και πνευματικά και σε λίγο καιρό η δυσωδία της αποσυνθέσεως στην πνευματική μας ζωή από όλες τις αμαρτίες που καθημερινά διαπράττουμε ολοένα και περισσότερο θα μας καταπνίξουν» πρόσθεσε.

«Η Μόνη λύση για να βγούμε από αυτή την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει είναι ο ίδιος ο θεός, αυτός που εμείς αποστρεφόμεθα και συστηματικά με πείσμα και μίσος τον διώχνουμε από την ζωή μας. Ο θεός δεν ζητάει πολλά από τον άνθρωπο, ξέρει πως είμαστε αμαρτωλοί και συνέχεια πέφτουμε σε νέες αμαρτίες και σφάλματα το μόνο που ζητάει είναι την αληθινή μας μετάνοια «Μετανοείτε• ήγγικε γάρ η βασιλεία των ουρανών» » .

Κλείνοντας o Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος τόνισε την σημασία της μετάνοιας στους χαλεπούς καιρούς τους οποίους ζούμε και την επιτακτική ανάγκη αλλαγής πλεύσης στη ζωή μας. «Πρέπει να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε τρόπο ζωής και σκέψης. Τα νομοσχέδια, που οι πολιτικοί μας φέρνουν και ψηφίζουν καθημερινά στη βουλή, θα αλλάξουν αφού πρώτα εμείς οι ίδιοι αλλάξουμε. Η μετάνοια και η αγιότητα αποτελούν επιτακτικές ανάγκες στην σύγχρονη εποχή μας και συνιστούν το αντίδωρο μας σε όλη αυτή την αποστασία και την πνευματική σήψη που βιώνουμε όλο και πιο έντονα. Ο Θεός μας έδειξε τον σωστό δρόμο, σκοπός μας είναι να τον ακολουθήσουμε για να μπορέσουμε και εμείς στο τέλος να αναστηθούμε και να αναστήσουμε και την χώρα μας» .

poimin.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...