Κόσμος

Γάλλοι κομάντος διεξάγουν «μυστικές» επιχειρήσεις στη Λιβύη που αποτελούν προάγγελο στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ

Επίλεκτοι Γάλλοι  κομάντος με την "αρωγή"  ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων Πληροφοριών Εξωτερικού πραγματοποιούν στο έδαφος της Λιβύης, "μυστικές" επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό κράτος», γράφει η γαλλική εφημερίδα  Le Monde.

Σύμφωνα με τη γαλλική έκδοση, ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έδωσε την άδεια για την διεξαγωγή «ανεπίσημων εχθροπραξιών» στην Λιβύη από τις επίλεκτες μονάδες του γαλλικού στρατού και την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών  DGSE.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να διακοπεί η άνοδο  των ριζοσπαστικών ομάδων των ισλαμιστών στη Λιβύη, στην οποία  υπάρχουν δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ελέγχεται από φυλές των Βεδουίνων .

Το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της  εφημερίδας Le Monde, αλλά ο γαλλικός τύπος Τύπος «γνωρίζει»  ότι ο Υπουργός Άμυνας  Jean-Yves Le Drian έχει δώσει κατεπείγουσα εντολή να διερευνηθεί  από πού υπήρξε  διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαίοι bloggers "παρακολούθησαν" τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις σε επιχειρήσεις στην Λιβύη, κάτι που δεν είναι πλέον κοινό  μυστικό.

Επιπλέον το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας  έχει ανακοινώσει  την εκτέλεση αναγνωριστικών πτήσεων  πάνω από τη Λιβύη και την δημιουργία μιας στρατιωτικής βάσης στο βόρειο Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη.

Κρίνοντας από τα τελευταία γεγονότα που αφορούν τις μυστικές επιχειρήσεις των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στην Λιβύη , γίνεται κατανοητό ότι αυτές  δεν έχουν επιτύχει το στόχο τους.

Το  «Ισλαμικό Κράτος» ενισχύεται στα ανατολικά της χώρας και προσπαθεί να επεκταθεί σε πόλεις στα  δυτικά της χώρας. Τη νύχτα της 24ης Φεβρουαρίου  μαχητές του ISIS  κατέλαβαν  το κέντρο της αρχαίας πόλης  Sabratha μόλις 55 χιλιόμετρα,  δυτικά της Τρίπολης. Στις μάχες  σκοτώθηκαν  17 Λίβυοι  στρατιωτικοί ενώ άλλοι  11  συνελήφθησαν και αποκεφαλίστηκαν.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο (Αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα έτοιμα για στρατιωτική εισβολή στην Λιβύη), είχαμε αναφέρει ότι πάνω από 6.000 στρατιώτες  υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, της  Βρετανίας, της  Γαλλίας και της Ιταλίας είναι πανέτοιμοι να ξεκινήσουν  στρατιωτική εισβολή στην Λιβύη για να «εξαφανίσουν» το Ισλαμικό  Κράτος.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάρτιος και ο Απρίλιος ενδείκνυται για τέτοιου είδους επιχειρήσεις  από την συμμαχία, με σκοπό την αποτροπή δημιουργίας μιας παρόμοιας κατάστασης με την Συρία  στην χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...