Αρχείο

Β. Πούτιν προς Τουρκία: «Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει τις ασκήσεις στην νότια στρατηγική κατεύθυνση»

Την Τουρκία «σημαδεύει» και πάλι ο Ρώσος Πρόεδρος μετά την αιφνιδιαστική εντολή για την διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων, οι οποίες στην ουσία θέτουν σε συναγερμό τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

«Τα μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά την διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στην Νότια Στρατιωτική Περιοχή αποδείχθηκε ότι ευρίσκονται σε ετοιμότητα ,  ενεργούν με επαγγελματισμό και στρατιωτική συνοχή , και είναι  έτοιμα να διασφαλίσουν τα νότια  σύνορα  της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας», δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε σύσκεψη με την ανωτάτη στρατιωτική ηγεσία  , σύμφωνα με δημοσίευμα.

«Η πρακτική της διεξαγωγής αυτών των αιφνιδιαστικών ασκήσεων πολεμικής ετοιμότητας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Πούτιν στέλνοντας «μήνυμα» στην Άγκυρα και στον Πρόεδρο Ρ.Ερντογάν.

«Βλέπουμε ότι η πρακτική αυτή έχει εδραιωθεί, επιτρέποντας την αύξηση της ετοιμότητας μάχης του στρατού και του ναυτικού, και της  συνοχής των μονάδων», κατέληξε ο Ρώσος  πρόεδρος.

Ο Ρώσος ΑΓΕΣ Στρατηγός G. Gerasimov, έφτασε στην Κριμαία για να παρακολουθήσει  από κοντά   τις ασκήσεις και να ελέγξει την ετοιμότητα μάχης των μονάδων και των σχηματισμών της Νότιας και Κεντρικής Στρατιωτικής περιοχής.

Ειδικότερα, εξέτασε την οργάνωση των μονάδων αεράμυνας  της 31ης Αντιαεροπορικής μεραρχίας , στην αντιμετώπιση  μαζικής εκτόξευσης πυραύλων και ταυτόχρονης αεροπορικής επίθεσης του «εχθρού».

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος ετοιμότητας της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, ξεκίνησε την Δευτέρα το πρωί, και συνεχίζεται .

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι στην περιοχή συμμετέχουν έως  8,5 χιλιάδες στρατιώτες , 900 στρατιωτικά οχήματα, 200 μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων και ελικόπτερα και 50 πολεμικά πλοία.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: EKTAKTO: Η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία; Ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή ετοιμότητας των στρατευμάτων του στον νότο. (ΒΙΝΤΕΟ), τονίζουμε ότι σύμφωνα με αμυντικούς εμπειρογνώμονες  «πιθανή σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας σημαίνει αυτόματα ρωσο-τουρκικό  πόλεμο , ο  οποίος θα καλύψει την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και, ενδεχομένως, την Κριμαία και τον Καύκασο, και στη συνέχεια ολόκληρη την Ευρώπη .

Υπενθυμίζουμε ότι η Μαύρη θάλασσα και  το Αιγαίο " γεμίζουν" με πλοία ενώ στις γύρω περιοχές συγκεντρώνονται δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ