Εθνικά θέματα

Βούλγαρος πρώην ΥΠΑΜ: «Ελλάδα και Τουρκία δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορα τους στο Αιγαίο Πέλαγος ;»

Σύμφωνα με το Βούλγαρο πρώην ΥΠΑΜ Boyko Noev  «δύο από τις πιο  καλά εξοπλισμένες χώρες του ΝΑΤΟ με την καλύτερη μαχητική ικανότητα, οι οποίες  δαπανούν άνω του  2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα, παραδέχονται ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την προστασία των κοινών συνόρων τους, με δική τους ευθύνη;».

Ο  Boyko Noev τονίζεται  ότι είναι   πρώην υπουργός άμυνας της Βουλγαρίας, σύμφωνα με ο πρακτορείο ειδήσεων FOCUS .

Ο ίδιος  σχολίασε την απόφαση των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ για την έναρξη ναυτικής  επιχείρησης σκοπός της οποίας είναι προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο Πέλαγος.

«Το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε  τις αιτήσεις της Ελλάδος και της Τουρκίας , και με οικονομικούς  πόρους  του οργανισμού θα  παράσχει στήριξη στις δύο χώρες στην περιοχή αυτή», παρατήρησε ο  Noev.

Κατά την άποψή του, δεν έχει σημασία ποιες είναι οι προθέσεις πίσω από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, αλλά η κίνηση  αυτή καθαυτή είναι κυρίως επιβεβαίωση του λεγόμενου "προβλήματος  των προσφύγων", το οποίο  είναι πρωτίστως πρόβλημα ασφάλειας και μετά ανθρωπιστικό ζήτημα .

«Ελπίζω ο Πρόεδρος Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και ο νυν  υπουργός [Άμυνας] Nikolai  Nenchev καθώς και κάποιοι άλλοι  πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα να  το κατανοήσουν βαθιά  αυτό το γεγονός  επιτέλους πάρα πολύ καλά , και να σταματήσουν  να αρθρώνουν  αοριστολογίες και γενικότητες σχετικά με τη διεθνή κατάσταση δηλώνοντας επίσης αφηρημένα  περί διεθνούς αλληλεγγύης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε το αίτημα της Άγκυρας και ξεκινά ναυτική επιχείρηση στο Αιγαίο), αναφέραμε ότι το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε  το αίτημα από την Γερμανία , Ελλάδα  και Τουρκία  για βοήθεια και  παρακολούθηση των ακτών του Αιγαίου από την πλευρά της Τουρκίας, με σκοπό να ανακοπεί η ροή των  μεταναστών και των  λαθρεμπόρων, τόνισε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Άστον Κάρτερ.

Ο  Βούλγαρος πολιτικός απευθύνεται στην βουλγαρική κυβέρνηση  ζητώντας στην ουσία να  πράξει το ίδιο λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει και η χώρα του.

Είπαμε κάποια στιγμή η οικονομική κρίση θα τελειώσει , το πρόβλημα λοιπόν που θα μείνει θα είναι οι χιλιάδες μετανάστες που θα έχουν αλλοιώσει των εθνολογικό χάρτη των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ