Εθνικά θέματα

Βουλγαρικά στρατεύματα θα συμμετέχουν στην προστασία του τουρκικού εναέριου χώρου!

Το υπουργικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας εξέδωσε μια απόφαση σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η αποστολή οκτώ Βουλγάρων στρατιωτικών   στο 2ο Τάγμα του ΝΑΤΟ .

Σκοπός είναι  η  συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις της Συμμαχίας για την ενίσχυση της αεράμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite και σχετικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές εντός  της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Η συμμετοχή Βουλγάρων  στρατιωτικών στην κοινή επιχείρηση του ΝΑΤΟ στην Τουρκία θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2016 και θα διαρκέσει έξι μήνες.

patriot-in-turkey

«Αυτοί δεν θα είναι  πιλότοι», τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Νικολάι Nencho μετά από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι Βούλγαροι στρατιωτικοί  θα παράσχουν κυρίως τεχνική βοήθεια, για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του τουρκικού εναερίου χώρου .

«Η αποστολή τους  συνδέεται με την προστασία του εναέριου χώρου της Τουρκίας και μόνο» , είπε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας.

Στρατεύματα του ΝΑΤΟ  υπάρχουν εδώ και 3 χρόνια στην τουρκική επικράτεια, με σκοπό  την προστασία του τουρκικού εναέριου χώρου.

Η αποστολή   τους ξεκίνησε μετά το περιστατικό  που έλαβε χώρα το 2012,  όταν τουρκικό αεροσκάφος F-4 καταρρίφθηκε από την συριακή αεράμυνα F-4, όταν αυτό εισήλθε  εντός του εναερίου  χώρου της Συρίας.

Η συμμαχία απέστειλε άμεσα στα εδάφη της Τουρκίας συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων  Patriot , οι οποίες μεταφέρθηκαν  από την Γερμανία, την Ολλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ έχουν  αναπτυχθεί πρόσθετες  αεροπορικές δυνάμεις των χωρών  του ΝΑΤΟ, για την διεξαγωγή επιχειρήσεων  του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ,  εναντίον του ISIS .

Η απόφαση της Σόφιας αποτελεί πραγματικά κάτι πρωτόγνωρο στις αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών , και ταυτόχρονα θέτει την Βουλγαρία στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ