Εθνικά θέματα

Βουλγαρία και ΠΓΔΜ θα αποτελέσουν στην ουσία τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έναντι στους μετανάστες

Η Γερμανία εκφράζοντας την διαφωνία της με κράτη της κεντρικής Ευρώπης και μέλη της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα  οποία προτείνουν   η Βουλγαρία και η ΠΓΔΜ να αναλάβουν  ισχυρότερο ρόλο στην προστασία των συνόρων της ΕΕ, απέστειλε επιστολή στις χώρες αυτές ,  αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα , αξιωματούχοι από το Βερολίνο έχουν αποστείλει  επιστολές προς τις κυβερνήσεις της Τσεχίας , της Ουγγαρίας , της Πολωνίας  και της Σλοβακίας ,  προειδοποιώντας για την αποφυγή «μονομερών» κινήσεων  που θα αφορούν τον ορισμό της  Βουλγαρίας και της   ΠΓΔΜ ως "πύλες" της Ευρώπης.

Οι εκθέσεις ήρθαν στην δημοσιότητα μετά την συνάντηση της Δευτέρας των χωρών της Ομάδας Visegrad (Πολωνία,  Τσεχία ,  Σλοβακία και  Ουγγαρία).

Αυτές οι χώρες  υποστήριξαν  ότι, η  Ελλάδα παρέλειψε να εφαρμόσει ορθή πολιτική όσο αφορά τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ,  για αυτό απαιτείται  οι  δύο χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ( Βουλγαρία και ΠΓΔΜ)  να αναλαμβάνουν μεγαλύτερη  υπευθυνότητα στον τομέα αυτόν  .

Κοινώς οι χώρες αυτές να αποτελέσουν  τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αντί για την Ελλάδα.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είχε μάλιστα προσκληθεί στην συνάντηση αυτή, καθώς χώρες όπως η Ουγγαρία «φλερτάρουν»  έντονα με την προοπτική η Βουλγαρία  να εισέλθει πιο κοντά στην πρόταση  των χωρών της Ομάδας Visegrad .

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακοινώθηκε από την ΕΕ ότι η Ελλάδα είπε έχει  τρεις μήνες για να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες του ελέγχου των συνόρων της σε σχέση με την εισροή μεταναστών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι  η Ελλάδα έχει «παραμελήσει  σοβαρά» τις υποχρεώσεις της σχετικά με  τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν, με ελλείψεις που υπάρχουν στην  εγγραφή ,  και  στην λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, Με τίτλο (Οι Ευρωπαίοι «θεωρούν» ότι τα χερσαία σύνορα της ΕΕ σταματούν στην ΠΓΔΜ αφήνοντας την Ελλάδα εντελώς μόνη της), είχαμε αναφέρει, το  «βρώμικο» σχέδιο του Βερολίνου και των «δορυφόρων του», παρά τις αντίθετες δηλώσεις ,  σε σχέση με το αποκλεισμό της Ελλάδος στα βόρεια σύνορα της , εκτελείται με μαθηματική ακρίβεια.

Σκοπός του είναι ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός της Ελλάδος από τα βόρεια χερσαία σύνορα της , με Βουλγαρία, ΠΓΔΜ , Αλβανία έτσι ώστε οι μετανάστες να αποκλειστούν μια και καλή στην πατρίδα μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...