Εκκλησία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Οι σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας πρέπει να είναι ομαλές

Μ. Χαρακόπουλος: Σπουδαίο το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας

«Με τη νέα μου ιδιότητα ως Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ και μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας επισκέφτηκα τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για να ζητήσω την ευχή και την ευλογία του ενόψει της δουλειάς που έχουμε μπροστά μας». Τα παραπάνω δήλωσε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ τόνισε ότι εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον θαυμασμό του «για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που υπό την ηγεσία του επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος τους δύσκολους, αυτούς καιρούς, που περνά η πατρίδα μας». Επίσης δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε η δυνατότητα να αναφερθούν σε «όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας, την εκκλησιαστική εκπαίδευση, τα ζητήματα που ενδιαφέρουν την εκκλησία, όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και την εμπέδωση της εθνικής συνείδησης μέσω του μαθήματος της Ιστορίας». Και ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε ότι προσβλέπει «στη συνεργασία με την εκκλησία της Ελλάδος και είναι ευτύχημα ότι στο τιμόνι της βρίσκεται μια σπουδαία μορφή, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο κ. Ιερώνυμος».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι είναι «χαρούμενος και ευχαριστημένος για την επίσκεψη αυτή του κ. Χαρακόπουλου» με τη νέα του ιδιότητα. Όπως είπε «δόθηκε η ευκαιρία σε αυτή τη συνάντηση να ανταλλάξουμε χρήσιμες απόψεις σε καυτά θέματα και όπως ξέρουμε κατά τα κρατούντα, κατά το Σύνταγμά μας, κατά τους νόμους της Πολιτείας μας, οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας πρέπει να είναι ομαλές, να είναι σχέσεις συνεργασίας για να μπορέσουμε να πάμε πιο μπροστά».

Και ο Μακαριώτατος κατέληξε πως «γύρω από αυτό το πνεύμα συζητήσαμε, ονομάσαμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, και υπάρχουν πάντοτε προβλήματα, και φιλοδοξούμε ότι αυτές οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας πάντοτε μέσα από το πνεύμα της συνεργασίας θα βρίσκουν λύσεις σωστές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...