Κόσμος

Απόλυτο κατάντημα… γλύφει τον Ερντογάν το State Department

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, όπως άλλωστε το κάναμε τόσα χρόνια. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας, δεν υπάρχει λόγος αυτό να μην ισχύει και για συλλογικές οντότητες, μέχρι και για κράτη και δει ισχυρά, που υποστηρίζουν ότι διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο, αν και τελευταία στα της περιοχής μας τους έχουμε χάσει, αφού αν «ηγεσία» σημαίνει η χωρίς όρους υποταγή στη θέληση κάποιου περιφερειακού επίδοξου «ηγεμόνα» (οθωμανικού τύπου), τέτοια ηγεσία ξέρουμε να την ασκήσουμε κι εμείς. Ίσως και πιο αποτελεσματικά…

Πάλι τα ίδια από το State Department που για μια ακόμη φορά κάλυψε την Τουρκία, σα να μην τρέχει τίποτα απολύτως με αυτό που οι ίδιοι οι Αμερικανοί σε άλλες περιπτώσεις θα ονόμαζαν… ακαδιμαϊκώς ως «erratic behavior», χωρίς να κατανοούν ότι με τον τρόπο που συμπεριφέρονται υπονομεύουν τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού.

Χθες, ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής του MEGA και της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» ρώτησε στην ενημέρωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τον εκπρόσωπο Τζον Κίρμπι, εάν οι ΗΠΑ ως χώρα ζήτησαν από την Τουρκία να προσπαθήσει να σταματήσει τη ροή των προσφύγων στην Ελλάδα, που προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση στα ελληνικά νησιά και κινδυνεύει να επεκταθεί μέχρι την Ευρώπη.

Ο Κίρμπι αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφέρει, ότι οι ηΠΑ δεν επιθυμούν να επιρρίψουν ευθύνες και πως για όλα φταίει το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. που το αγγίζει η κρίση», τόνισε ότι δεν επιθυμεί να επιρρίψει ευθύνες, καθώς για όλα αυτά φταίει το καθεστώς Ασαντ. Ίσως ο άνθρωπος να μην το κατάλαβε, διότι με την αναφορά του στην επαναληπτική ερώτηση του δημοσιογράφου, μόλις είχε επιρρίψει ευθύνες, εκτός κι αν εννοούσε να επιρρίψει ευθύνες στην πλευρά των «καλών»…

Όταν οι ΗΠΑ εξόπλιζαν κάτι φαιδρούς που παρίσταναν τους «Ράμπο» και αποδείχθηκαν στο πεδίο της μάχης το απόλυτο τίποτα, μήπως τέτοια τους έλεγαν και δεν μπορούσαν… να αποδώσουν, εξελισσόμενοι σε «κρέας για τα κανόνια», τι περίμενε ο Κίρμπι ότι θα κάνουν με αυτά τα όπλα πέραν του να επιχειρήσουν να σκοτώσουν; Μήπως τα αμερικανικά όπλα είναι πιο «έξυπνα» και ξεχωρίζουν τους αμάχους; Να το ξέρουμε για να τα προτιμάμε…

Διότι όταν οι «αντικαθεστωτικοί» άκουγαν τον κάθε Κίρμπι να καταλογίζει ευθύνες στον Άσαντ διότι επειδή χρησιμοποιεί τον στρατό για να αποκρούσει την προσπάθεια ανατροπής του, θα έπρεπε να αντιληφθούν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σταθούν δίπλα τους όταν θα βρίσκονταν υπό μεγάλη πίεση.

Και η πάλαι ποτέ χρήσιμη – από την εποχή του Κοσσυφοπεδίου – Κάρλα ντελ Πόντε του ΟΗΕ άδειασε τον Κίρμπι και τους φαιδρούς προϊσταμένους του, τασσόμενη υπέρ των ρωσικών βομβαρδισμών κατά «τρομοκρατικών ομάδων», πολλές εκ των οποίων προστάτευε η συμμορία του State Department και άλλοι άκαπνοι καρεκλοκένταυροι, που σε φυσιολογική χώρα δεν θα έβρισκαν δουλειά… ούτε στα φανάρια.

Είναι καιρός ο Ομπάμα και οι υπόλοιποι να μας αδειάζουν τη γωνιά. Όπως αποδεικνύεται, η πολύ «δημοκρατία» υποκρύπτει αδυναμία ή έλλειψη βούλησης και η εικόνα μιας «υπερδύναμης» να τα έχει κατεβάσει απέναντι στον διεφθαρμένο και ανήθικο, φασιστικών καταβολών ηγέτη της Τουρκίας, προκαλεί επιεικώς αναγούλες. Ύστερα απορούν για την άνοδο της ρωσικής αποδοχής στην Ελλάδα και αλλού.
defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ