Κόσμος

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ για τη μάχη της Μοσούλης - Σε θέση μάχης ο ιρακινός στρατός για να ελευθερώσει την ιστορική Νινευή

Στρατής Μαζίδης

Μεγάλες προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με το ιρανικό press για την απελευθέρωση της Μοσούλης αλλά και την ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Νινευή.

Εκατοντάδες άνδρες από τις ιρακινές δυνάμεις έχουν φθάσει σε μια βάση νοτιοανατολικά της Μοσούλης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια μεγάλη επιχείρηση με στόχο την ανακατάληψη της πόλης από την Daesh.

Ιρακινοί αξιωματικοί ανακοίνωσαν την Παρασκευή την αποστολή στην πόλη της Makhmour, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα (45 μίλια) από τη Μοσούλη ενώ σημαντικό αριθμό έμψυχου δυναμικού έστειλη η 15η Μεραρχίας του ιρακινού στρατού .

Στόχος των επιτελών είναι η στρατιωτική δύναμη να προσεγγίσει τους 4.500 ενώ αναμένεται και η πρόσθετη συνδρομή σουνίτικων ένοπλων ομάδων.

«Μόλις θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις προετοιμασίες, θα ανακοινώσουμε επίσημα την ημερομηνία για την έναρξη των επιχειρήσεων της Μοσούλης» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος, Ταξίαρχος Yahya Rasool.

Η Μοσούλη ήταν η πρώτη πόλη που πρέπει κατελήφθη από την ISIL στο Ιράκ τον Ιούνιο του 2014. Η απελευθέρωσή της θα είναι μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για να εκκαθαριστεί ολόκληρη η επαρχία της Νινευή από τους τζιχαντιστές.
freepen.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...