Εκκλησία

Αναχώρησε για την Κούβα ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών, όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο

Αναχώρησε σήμερα για την Λατινική Αμερική, ο Ρώσος Πατριάρχης κκ.  Κύριλλος , ο οποίος θα επισκεφθεί την Κούβα, την Παραγουάη και την Βραζιλία.

Την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα για πρώτη φορά θα συναντηθούν  ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη στην Λατινική Αμερική θα πραγματοποιηθεί από  τις 11 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2016 όπου ο ίδιος θα έχει μια σειρά συναντήσεων με εκκλησιαστικούς και πολιτικούς ηγέτες.

Σύμφωνα με το  ρωσικό Πατριαρχείο, κατά την διάρκεια της  επίσκεψης στο νησί της Κούβας , ο  Πατριάρχης Κύριλλος θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών της Κούβας Ραούλ Κάστρο και τον ηγέτη  της χώρας , Φιντέλ Κάστρο.

Στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα όπου , για  πρώτη φορά θα συναντηθούν   ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον  επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, απασχολεί ήδη τα ΜΜΕ όλου του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι στην  Αβάνα, ο Πάπας Φραγκίσκος  θα πραγματοποιήσει μια στάση στην πορεία του για το Μεξικό. Μετά τις συνομιλίες, οι ηγέτες των δύο εκκλησιών θα υπογράψουν μια κοινή δήλωση.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα επισκεφθεί στην Κούβα , το Κέντρο Αποκατάστασης για Παιδιά, ενώ   την  Κυριακή 14 Φεβρουαρίου  θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία στην Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία στην Αβάνα  προς τιμήν της Παναγίας του Καζάν . Μετά , θα πετάξει για την Παραγουάη.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ: Συνάντηση Πάπα και Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών κκ. Κυρίλλου στην Κούβα, αναφέραμε για το ιστορικό νόημα της συναντήσεως των δύο προκαθημένων.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ελπίζει ότι το γεγονός αυτό θα ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Βατικανού.

Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από πια οπτική γωνία βλέπει το Βατικανό την συνάντηση των δύο θρησκευτικών ηγετών και ποιες είναι οι επιδιώξεις του. Διότι επιδίωξη των παπικών είναι ο ουκουμενισμός και τα σχέδια για μία "κοινή" θρησκεία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές