Κόσμος

ΈΡΕΥΝΑ – «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ: Η Ρωσία μπορεί να κατακτήσει τις χώρες της Βαλτικής σε μόλις ΤΡΕΙΣ ημέρες

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ΗΠΑ μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αναλυτές πολέμου της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τα μέσα που διαθέτει μπορεί να κατακτήσει όλες τις χώρες της Βαλτικής σε μόλις τρεις ημέρες.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η Ρωσία είναι σε θέση να κατακτήσει την Ανατολική Ευρώπη μέσα σε ελάχιστο χρόνο, επειδή το ΝΑΤΟ δεν έχει ενισχύσει τον στόλο του από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν πήρε την Κριμαία.

Εξάλλου, ερευνώντας κάθε πιθανό σενάριο σε μια σειρά από πολεμικά παιχνίδια, η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία χρειάζεται 36 έως 60 ώρες για να οδηγήσει τα 27 βαριά θωρακισμένα τάγματά της στη Βαλτική πολύ πριν προλάβει το ΝΑΤΟ με τα 12 ελαφρύτερα και παλιά τάγματά του να αντισταθεί.

Στη μελέτη, που δημοσιεύει η dailymail.co.uk, αναφέρεται ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η Ρωσία να ξεκινήσει διπλή επίθεση στα σύνορα της Λετονίας, στέλνοντας βαριά οπλισμένα τάγματα από το βορρά και τον νότο.

Τα τάγματα αυτά δεν θα βρουν αντίσταση από αυτά της Λετονίας και του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να μη δυσκολευτούν να φτάσουν μέχρι τη Ρίγα, την πρωτεύουσα της χώρας.

Τα υπόλοιπα 27 τάγματα της Ρωσίας θα διασχίσουν τη Νάρβα στην Εσθονία με κατεύθυνση το Ταλίν. Η μόνη ελπίδα του ΝΑΤΟ θα είναι να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του στο Ταλίν και τη Ρίγα, πριν αναγκαστεί η Δύση «να ξεκινήσει μια καθυστερημένη πυρηνική επίθεση».

«Το αποτέλεσμα θα ήταν, χωρίς περιστροφές, μια καταστροφή για το ΝΑΤΟ», καταλήγει η έκθεση των Αμερικανών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...