Κόσμος

Τα ρωσικά Su-35S στον «αέρα» ενώ οι Τούρκοι ρίχνουν προπαρασκευαστικές βολές πυροβολικού σε συριακό έδαφος

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Kommersant», το Γενικό Επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδωσε το «πράσινο φως» και για πρώτη φορά στο συριακό εναέριο χώρο πετούν ρωσικά υπερ-μαχητικά αεροσκάφη Su-35S, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, μιλάμε για τα τέσσερα αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούν αυτή την στιγμή που μιλάμε πολεμικές επιχειρήσεις κοντά στο Χαλέπι στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες τζιχαντιστές.

Τα  αεροσκάφη αυτά εντάχθηκαν στην   23η πτέρυγα μάχης της 303ης βάσης φρουράς της 11ης αεροπορικής τακτικής διοίκησης της Ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας. Τα 4 μαχητικά μεταστάθμευσαν  στην συνέχεια σε πολεμικό αεροδρόμιο  στο Αστραχάν.

Προχθές τα  Su-35C πέταξαν  από το Αστραχάν και δια μέσου της Κασπίας Θάλασσας και του ιρανικού και ιρακινού εναέριου χώρου αφίχθησαν  στην ρωσική βάση στην  Λατάκια.

Τώρα, σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματικό του ρωσικού στρατού , στην αεροπορική βάση Hmeymim στην Συρία, υπάρχουν πάνω από 70 μαχητικά αεροσκάφη  και ελικόπτερα.

Πληροφορίες από την Μόσχα μιλούν για  συγκέντρωση ικανής αεροπορικής δύναμης σε περίπτωση τουρκικής εισβολής στην Συρία.

56af5f62c36188ce478b45a6

Αυτό που αφήνουν να ευνοηθεί Ρώσοι αξιωματούχοι είναι ότι σε οποιαδήποτε πρόπτωση « τουρκικής προέλασης» στα χωριά των Τουρκμένων ,  50-60 ρωσικά αεροσκάφη  θα σηκωθούν  όλα στο αέρα για να την εξουδετερώσουν  εν τη γενέσει της.

Σήμερα όμως, ο τουρκικός στρατός μετακίνησε αυτοκινούμενα πυροβόλα στα σύνορα με την Συρία υλοποιώντας και βολές , ενδεικτικό των προθέσεων του στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό Γενικό Επιτελείο  δημοσιοποίησε πλάνα βίντεο της μετακίνησης  των αυτοκινούμενων πυροβόλων  μεγάλου διαμετρήματος  σε τουρκικό συνοριακό σταθμό, σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο Τύπου του ΥΠΑΜ  Υποστρατήγου  Igor  Konashenkov σε  ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης σήμερα  Δευτέρα.

"Ομάδες της  συριακής αντιπολίτευσης της Συρίας έχουν επίσης προσκομίσει  αποδεικτικά  βίντεο του τουρκικού στρατού από τον βομβαρδισμό του συριακού εδάφους" , πρόσθεσε ο ίδιος.

«Περιμένουμε μια άμεση αντίδραση και εξηγήσεις από τις ενέργειες των τουρκικών στρατιωτικών του ΝΑΤΟ και του Πενταγώνου», είπε ο Konashenkov .

Τονίζεται ότι σήμερα η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε ανηλεώς   τις επαρχίες Χαλέπι,  Δαμασκό, Νταράα, Deiz ez-Ζορ, Χάμα, Χομς και  Λατάκια.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο («Σιγοψήνεται» η εισβολή του τουρκικού στρατού στην Συρία), είχαμε αναφέρει ότι ο  Τουρκικός στρατός  απάντησε με πυρά πυροβολικού σε βολές από το  συριακό έδαφος που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.

Προφανώς οι ισλαμιστές του ISIS «παίζουν» τον «λαγό» με  βολές όλμων εναντίον της τουρκικής επικράτειας για να βρουν αφορμή οι Τούρκοι να εισβάλουν στην βόρεια Συρία .

Το άσχημο είναι ότι  «όλες» οι κινήσεις τους δεν είναι σε απόλυτη γνώση του ΝΑΤΟ , με αποτέλεσμα οι Οθωμανοί να φέρουν την συμμαχία προ τετελεσμένου γεγονότος, με σκοπό να την "εγκλωβίσουν" απέναντι στην Ρωσία .

https://youtu.be/TL8Q3Vo_k7Y&w=700

https://youtu.be/cfaksTVko9U&w=700

https://youtu.be/VOCQE9Y6Jyo&w=700

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές