Κόσμος

Τα πιο ανεξάρτητα και υπεύθυνα παιδιά του κόσμου!

Τα πιο ανεξάρτητα και υπεύθυνα παιδιά στον κόσμο ζουν στην Ιαπωνία. Όπως γράφει η Σελένα Χόι στο The Atlantic εκτός από τη χαμηλή εγκληματικότητα των ιαπωνικών μεγαλουπόλεων -δεν υπάρχει σύγκριση με άλλες δυτικές μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο- ο σημαντικότερος λόγος αυτής της εκπληκτικής ανεξαρτησίας τους δεν είναι τόσο η αυτάρκεια που τα χαρακτηρίζει όσο η εμπιστοσύνη στην ομάδα, η οποία καλλιεργείται από μικρή ηλικία στα παιδιά είτε από το σπίτι είτε από το σχολείο.

“Τα παιδιά στην Ιαπωνία μαθαίνουν την κοινωνική υπευθυνότητα, την αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στην κοινότητα και το τι σημαίνει να κληθείς κάποια στιγμή να συνδράμεις τους συνανθρώπους σου. Στο σπίτι τα παιδιά μαθαίνουν να συγυρίζουν οποιαδήποτε ακαταστασία προκαλέσουν με το παιχνίδι τους και στο σχολείο επιφορτίζονται με καθήκοντα αναπλήρωσης του προσωπικού, για παράδειγμα αναλαμβάνουν συχνά να καθαρίσουν τις τουαλέτες, αναφέρει η Σελένα συμπληρώνοντας: “Με το να τους επιτρέπουν οι γονείς να κυκλοφορούν δίχως τη δική τους επιτήρηση, δεν εμπιστεύονται μόνο τα ίδια τα παιδιά τους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία”.

Σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχουν παιδιά υπεύθυνα, ανεξάρτητα και αυτάρκ. Αυτό όμως που “σκανδαλίζει” τους δυτικούς στην περίπτωση της Ιαπωνίας και του τρόπου που οι Ιάπωνες μεγαλώνουν τα παιδιά τους είναι η αίσθηση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που βλέπεις παντού, όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα, η οποία σχεδόν πάντοτε είναι αυτόβουλη και εξαιρετικά διακριτική.

Πηγή: perierga.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ