Κόσμος

Ξεκινά η αποστολή εξοπλισμού στην Σερβία με μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και αντιπυραυλικά συστήματα Buk M3 !!

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Τι επίκειται; Η Σερβία προμηθεύεται ρωσικά όπλα αξίας 5 δις ευρώ!!), πρώτοι είχαμε  αναφέρει για την περιβόητη αμυντική συμφωνία Ρωσίας και Σερβίας αξίας 5 δις ευρώ.

Μέσα εκεί συμπεριλαμβάνονταν, η  τεχνική υποστήριξη στα   ρωσικής κατασκευής αυτοκινούμενα  οβιδοβόλα «NORA, η «βοήθεια» στην κατασκευή του νέου  σερβικής κατασκευής ΤΟΜΑ  «Lazar-2» , το οποίο  θα είναι εξοπλισμένο με  ρωσικής κατασκευές πυροβόλο 30 χιλιοστών 2A42.

Ενώ αναφέρθηκαν  επίσης οι  πιθανές παραδόσεις συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-300V, τα οποία είναι πραγματικά μοναδικά  για την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας, και την  οργάνωση του Στρατού της Σερβίας.

Επίσης συζητείται η ουσία του θέματος απόκτησης από τον σερβικό στρατό  τακτικών πυραυλικών συστημάτων με βλήματα που διαθέτουν βαλλιστική τροχιά, όπως είναι οι πύραυλοι Iskander –E , με βεληνεκές 170 χλμ .

Στο πλαίσιο αυτής της διαπραγμάτευσης, διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι η  Ρωσία θα  παραδώσει  αριθμό μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 με διαμόρφωση MST στην Σερβία, σύμφωνα με  πηγή στο ρωσική  Ομοσπονδιακή Υπηρεσία  Στρατιωτικο-Τεχνικής Συνεργασίας.

«Εργαζόμαστε πάνω στο θέμα των παραδόσεων  συστημάτων αεράμυνας και αεροσκαφών MiG-29 στην Σερβία. Αυτή η χώρα είναι στρατηγικός εταίρος μας στην Ευρώπη, σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της  στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας», ανέφερε η ίδια  πηγή στο  RIA Novosti.

Τον προηγούμενο  μήνα, η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι η Σερβία εκτιμά ότι φέτος θα προμηθευτεί  ρωσικής κατασκευής συστήματα  αεράμυνας Tor, Pantsir, και Buk καθώς και αεροσκάφη MiG-29.

Το σερβικό υπουργείο Άμυνας φέρεται να έχει υποβάλει λεπτομερή κατάλογο των όπλων και των ανταλλακτικών που επιθυμεί να αγοράσει.

Οι κινήσεις αυτές του Βελιγραδίου και της Μόσχας αποτελούν απάντηση στον αλβανικό εθνικισμό και στα σχέδια της Κροατίας να προμηθευτεί συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών.  Θα υπάρξει και συνέχεια στην συνεργασία αυτή μεταξύ των δύο χωρών.

Εκτιμάται επίσης ότι η  «υφαρπαγή της Σερβίας» από την Μόσχα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη , λόγω της στάσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην νυν σερβική κυβέρνηση.

Με τέτοιες πολιτικές η Δύση είναι καταδικασμένη να βιώσει την καταστροφή ολόκληρου του «οικοδομήματος ασφαλείας» το οποίο την προστάτευσε από το 1945 και μετά. Ο λόγος έχει να κάνει με την άνοδο Ρωσίας και Κίνας , τις οποίες η δυτική ελίτ αρνείται πεισματικά να τις αναγνωρίσει  ως παγκόμιες δυνάμεις .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ