Εθνικά θέματα

Μπαίνει στο Αιγαίο ρωσική Κορβέτα με πυραύλους Cruise. Μαζί με την νατοϊκή αρμάδα θα έχουμε και ρωσική!

Περνάει τον Βόσπορο  ρωσική  Κορβέτα με πυραύλους Cruise με κατεύθυνση το Αιγαίο

Η Ρωσία αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αποστείλει  σήμερα   νεότευκτη  Κορβέτα  μαζί με ναρκαλιευτικό στο Αιγαίο ως μέρος  δύναμης 10 πολεμικών πλοίων .

Η  Κορβέτα «Green  Dol» κλάσης  "Buyan-Μ» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ,  απέπλευσε σήμερα από την  Σεβαστούπολη , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το πρακτορείο ειδήσεων  σημείωσε ότι η Κορβέτα αυτή θα είναι το πρώτο μέρος του σχεδίου αποστολής  ομάδας ρωσικών  πλοίων ,  του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Μεσόγειο Θάλασσα.

«Αποστολή της Κορβέτας δεν είναι οι ακτές της Συρίας. Όμως, δεδομένου ότι διαθέτει πυραύλους Cruise kalibr  μεγάλου βεληνεκούς, δεν αποκλείεται η συμμετοχή της σε   στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε  πηγή.

Η υπηρεσία Τύπου του  στόλου της Μαύρης Θάλασσας σήμερα  Σάββατο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι από την Σεβαστούπολη προς την  Μεσόγειο Θάλασσα  θα αποσταλούν  η Κορβέτα «Green  Dol» και το ναρκαλιευτικό «Kovrovec».

Πηγή του πρακτορείου Interfax  ανέφερε ότι στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου που  συνδέεται με την συριακή ακτή, περιπολεί και το  υποβρύχιο "Rostov-on-Don",  το οποίο πλήττει  με πυραύλους θέσεις του ISIS. Το υποβρύχιο διαθέτει στο οπλοστάσιο του πυραύλους  cruise τύπου Caliber.

Οι Κορβέτες κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσεως «Buyan-M», πολλαπλών αποστολών  είναι πλοία  μικρής χωρητικότητας. Το εκτόπισμα του πλοίου είναι 949 τόνοι, μήκος  74,1 m, και το πλάτος  11 m.

Τα πλοία αυτής της κλάσεως  είναι ικανά να αναπτύξουν  ταχύτητα μέχρι 25 κόμβους και διαθέτουν αυτονομία 2.500 ναυτικά μίλια (μέχρι 10 ημέρες).

Επίσης οι Κορβέτες κλάσεως «Buyan-M» διαθέτουν  πρυμναίο πυροβόλο τύπου Α-190 100 χιλιοστών ,  πέντε εγκαταστάσεις πυραυλικών συστημάτων «Caliber», καθώς και αντιαεροπορικό αντιπυραυλικό σύστημα «gibka P».

Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή μας αποτελεί και πάλι πόλο έλξης όλων των μεγάλων δυνάμεων. Τα  δέκα επιπλέον ρωσικά πλοία έχουν αποστολή ενδεχομένως σχετικά με την διαφαινόμενη τουρκική εισβολή στην Συρία και μόνο με αυτή.

Από την άλλη πλευρά το ΝΑΤΟ  αποστέλλει στολίσκο πολεμικών πλοίων με σκοπό την διακοπή της ροής των μεταναστών στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...