Αρχείο

Ιρανός Επιστήμονας: Τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα «είναι μια αμερικανική και ισραηλινή συνωμοσία»

Οι εισαγωγές των ΓΤΟ  προϊόντων απειλούν άμεσα  την υγεία των καταναλωτών,  δηλώνει ο επικεφαλής του συλλόγου  Καταναλωτών του Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα .

Οι εισαγωγές των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων είναι μια «αμερικανική και ισραηλινή συνωμοσία», με σκοπό να μολυνθούν οι Ιρανοί  με  ασθένειες, και αποτελεί  ένα «σοβαρό παράδειγμα  διείσδυσης», τονίζει και  Ιρανός ερευνητής.

Ο Αλί  Καράμι, ειδικός στην ιατρική βιοτεχνολογία και την γενετική μηχανική, πιστεύει ότι η «μαφία των εισαγωγών» είναι πίσω από τη διανομή των προϊόντων ΓΤΟ στο Ιράν .

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεχθεί  απειλές για την ζωή  του μετά την πρώτη του συνέντευξη , η οποία  δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με το ιρανικό  πρακτορείο ειδήσεων presstv.ir.

«Η  ιρανική μαφία που εισάγει  ορισμένα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα σκοτώνει ακόμη και για τα συμφέροντά της. Να είστε προσεκτικοί », είπε ο Karami, ο οποίος είναι επίσης  λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών Baqiyatallah.

«Το γεγονός είναι οι ζωές των ανθρώπων  δεν είναι σημαντικές για τις αμερικανικές και τις ισραηλινές εταιρείες, επειδή εμπλέκονται τα εταιρικά  συμφέροντα πολλών δις.

«Πρώτον, τα  μολυσμένα τρόφιμα προκαλούν ασθένειες και στην συνέχεια, ο ασθενής χρειάζεται φάρμακα και συνέχεια  φάρμακα. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, όπου τα χρήματα είναι το κριτήρια και τα φαρμακευτικά προϊόντα , που αποτελεί  μια βιομηχανία πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων », είπε ο ίδιος.

Ο Ιρανός επιστήμονας  είπε ότι ο πολλαπλασιασμός των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων είναι μέρος ενός «επικίνδυνου σχεδίου για να ελεγχθεί  το Ιράν, η Μέση Ανατολή και ο ισλαμικός κόσμος γενικότερα».

«Οι κρατικοί υπάλληλοι, πρέπει να είναι σε  εγρήγορση. Τα Υπουργεία Γεωργίας, και Εμπορίου, το  Υπουργείο Υγείας, τα εποπτικά  όργανα , παρακαλούμε να μελετήσουν  τα νέα δεδομένα  και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα » είπε ο ίδιος.

Πέρυσι, το Ιράν έκανε εισαγωγές  5,5 δις . δολαρίων γενετικά τροποποιημένων προϊόντων,  τόνισε ο επικεφαλής του ιρανικού Συλλόγου Αλί Νουρανί , ο οποίος  δήλωσε πρόσφατα, ότι οι εισαγωγές  απειλούν την υγεία των καταναλωτών.

Μια ποικιλία  γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, είναι κυρίως το ρύζι και το λάδι μαγειρέματος που εισάγεται στο Ιράν, ενώ ένα μεγάλο μέρος των βιολογικών καλλιεργειών που  παράγονται στην χώρα εξάγονται .

Ο Nourani είπε ότι η κίνηση του Ιράν να «αγκαλιάσει» τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) δεν έχει  καμία οικονομική λογική.

«Η ιρανική κοινωνία δεν λιμοκτονεί , και  για να πω την αλήθεια  πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της αποτροπής  εισαγωγής των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, η οποία παίζει  με την υγεία των ανθρώπων», δήλωσε ο Nourani.

Η ιρανική κυβέρνηση υποστηρίζει την τεχνολογία των ΓΤΟ στην οποία διαβλέπει  το μέλλον της επισιτιστικής ασφάλειας της χώρας.

Νωρίτερα αυτό το έτος, το Ιράν υπέγραψε   αρκετές συμφωνίες με τη Γαλλία για τη συνεργασία σχετικά με την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων καρπών .

Σε παλαιότερο άρθρο στο pentapostagma.grμε τίτλτο (  Οι αμερικανικές πολυεθνικές θα κατακτήσουν την ΕΕ μέσω της συμφωνίας ΤΤΙΡ), αναφέραμε την  σχεδιαζόμενη οικονομική  «ένωση» της ευρωπαϊκής Ηπείρου με τις ΗΠΑ , αποτελεί το κινητήριο μοχλό των εξελίξεων και της συνεχιζόμενης κρίσης στην ευρωζώνη μαζί με τα εν γένει προβλήματα της ΕΕ.

Στην ουσία θα έχουμε μία «άλωση» της ΕΕ από τους αμερικανικούς  κολοσσούς που θα ρημάξουν οικονομικά  την Ευρώπη.   Μέσα στην συμφωνία αυτή αναφέρεται  ρητά η εισαγωγή  ΓΤΠ στην Ευρώπη , κάτι που θα αλλάξει την ζωή εκατομμυρίων  ανθρώπων.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...