Εθνικά θέματα

«Θαλάσσια Αρκούδα»: Αυτό είναι το 58 μέτρων σκάφος που θα περιπολεί στο Αιγαίο

Η Φινλανδική Συνοριοφυλακή συμμετέχει ενεργά στις κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις φύλαξης συνόρων που συντονίζονται από την ευρωπαϊκή συνοριακή αρχή Frontex από τα πρώτα βήματα της ίδρυσης της.

Η Φινλανδική Συνοριοφυλακή έχει αυξήσει την συμμετοχή της στις κοινές αυτές επιχειρήσεις στις χώρες μέλη της ΕΕ οι οποίες βρίσκονται υπό την μεγαλύτερη πίεση των μεταναστευτικών ροών.

Το πλοίο περιπολίας της Φινλανδικής Συνοριοφυλακής που ονομάζεται «Θαλάσσια Αρκούδα» (Merikarhu) και έχει μήκος 58 μέτρα και πλάτος 11 μέτρα, ξεκίνησε την επιχειρησιακή του δραστηριότητα στην Ελλάδα στις 25.1.2016, υπό τον συντονισμό της Frontex.

Το σκάφος αυτό θα κάνει περιπολίες στο Αιγαίο μέχρι τις 10.4.2016. Πέρα από τις περιπολίες η επιχείρηση συμπεριλαμβάνει την καταγραφή και συνεντεύξεις των μεταναστών, έρευνα και σύλληψη των διακινητών της λαθραίας εισόδου και διάσωση των ατόμων που έχουν πέσει στην θάλασσα.

Η «Θαλάσσια Αρκούδα» απασχολεί δύο πληρώματα των 20 συνοριοφυλάκων, ανάμεσά στους οποίους υπάρχουν άτομα με ειδική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες και στην διαχείριση απαιτητικών καταστάσεων.

Η φινλανδική συνοριοφυλακή συμμετέχει με τον δικό της εξοπλισμό σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Frontex από το 2009. Από τον Οκτώβριο του 2015 ένα μικρότερο σκάφος περιπολίας των φινλανδικών αρχών συμμετέχει επίσης στις επιχειρήσεις της Frontex στο Αιγαίο με λιμένα βάσης την Κω.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ