Αρχείο

Για ποιον ακριβώς λόγο συναντήθηκε ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών με τον Πάπα;

Μήνυμα του Ρώσου  Πατριάρχη στους Χριστιανούς των  ΗΠΑ: « Η σχέση σας  με την Ρωσία πρέπει να αλλάξει προκειμένου να αποφευχθεί ο «μεγάλος» πόλεμος!

Η επισήμανση του Ρώσου Προκαθημένου για τον επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος θα συνταράξει τον πλανήτη μας , αποτελεί έντονη προειδοποίηση στα «ώτα»  όλων των πολιτικών ελίτ.

Αυτός ήταν ο κύριος λόγος σύμφωνα με τον ίδιο, της συζητήσεως κεκλεισμένων των θυρών με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Όταν ένας θρησκευτικός μετριοπαθής ηγέτης όπως είναι ο Πατριάρχης κκ. Κύριλλος ομιλεί περί παγκοσμίου πολέμου τα πράγματα δεν βαίνουν καθόλου καλά.

«Πρέπει να καταλάβουμε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν δύο  ισχυρές χώρες που  πέρα από κάθε λογική δεν πρέπει  να καταστρέψουν την ειρήνη με τις τεράστιες  στρατιωτικές δυνατότητές τους, και  σε κάθε περίπτωση μπορούν  να αποτρέψουν  ένα μεγάλο πόλεμο, αυτό ήταν το θέμα της συνομιλίας μας με τον Πάπα Φραγκίσκο», δήλωσε ο  Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος σε συνέντευξή του, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά, ώστε να αποφευχθεί ένας  «μεγάλος πόλεμος», τόνισε πολλές φορές ο Πατριάρχης Μόσχας, για να ακουστεί παντού το «μήνυμα του» .

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αλλάξει ριζικά η σχέση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών προς το καλύτερο», τόνισε ο ίδιος.

Ο Πατριάρχης είπε ότι η συνάντησή του με τον Ποντίφικα έλαβε χώρα την στιγμή κατά την οποία υπάρχει μια άκρως επικίνδυνη επιδείνωση της κατάστασης στην Συρία, η οποία με την σειρά της , θα μπορούσε να προκαλέσει πιθανές καταστάσεις σύγκρουσης, "με τεράστιες καταστροφικές συνέπειες." !!!!

Σημείωσε δε ο ίδιος ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου», οι Χριστιανοί της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν την ευκαιρία να συναντώνται  και να εργάζονται από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον.

«Είχαμε μια πολύ έντονη σχέση με την χριστιανική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών ανταλλάσσοντας  αντιπροσωπείες και συμμετέχοντας σε μεικτές επιτροπές  σε διάφορα συνέδρια. Είχαμε  επεξεργαστεί μια κοινή προσέγγιση, μια  χριστιανική προσέγγιση στα προβλήματα που χώριζαν  τότε την Σοβιετική Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί δεν μπορούμε σήμερα να το κάνουμε; Γιατί έχουμε απομακρυνθεί  τόσο μακριά;» πρόσθεσε ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας.

Κατά την γνώμη του Πατριάρχη η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών είναι Χριστιανοί, οι οποίοι  πρεσβεύουν χριστιανικές αξίες και ανήκουν σε μια ενιαία χριστιανική οικογένεια, και αυτά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σήμερα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αλλαγή των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

« Απαιτείται δημόσια από τους απλούς ανθρώπους, από τους εκπροσώπους των θρησκευτικών οργανώσεων, από τις χριστιανικές εκκλησίες, να  δημιουργηθεί  ένα  θετικό κλίμα, το οποίο θα επηρεάσει  θετικά «εκείνους» που επηρεάζουν την  εξωτερική πολιτική των  χωρών μας»,  κατέληξε ο Πατριάρχης .

Πρόκειται για μία ύστατη προειδοποίηση στην χριστιανική αμερικανική κοινότητα, η οποία «βάλλεται» από τα κάθε λογής «σύμφωνα συμβίωσης» , ακραίους  μουσουλμάνους,  αιρέσεις και σατανιστικές εκδηλώσεις όπως μπορείτε να δείτε σε άρθρο μας, με τίτλο: Επίσημη σύναξη των Σατανιστών στο Φοίνιξ των ΗΠΑ. Πως θα προωθήσουν την νέα Θρησκεία σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Από ότι όμως διαφαίνεται  δεν υπάρχουν και πολλοί χριστιανοί στην πολιτική ελίτ του Λευκού Οίκου σήμερα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα «επικοινωνίας».

Το  αγωνιώδες μήνυμα του Πατριάρχη Ρωσίας αφορά όλον τον πλανήτη διότι σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτός ο μεγάλος πόλεμος το τίμημα που θα πληρώσουν όλοι οι κάτοικοι του, θα είναι εξαιρετικά  δυσανάλογο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ