Κόσμος

Der Spiegel: Oι ΗΠΑ θα ελέγχουν με δικτατορικό τρόπο το εμπόριο και την Ευρώπη

Σύμφωνα με ινστιτούτο ερευνών μετά από  ειδική έρευνα , δημοσιοποιήθηκε έκθεση  Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων , σύμφωνα με την οποία λίαν συντόμως   «έρχεται" οικονομική υποδούλωση της ΕΕ από τις ΗΠΑ μέσω της συμφωνίας ΤΤΙP, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Η συμφωνία ΤΤΙΡ είναι μία διατλαντική συμφωνία , η οποία  θα εξαλείφει στην ουσία όλους   τους κανονιστικούς  φραγμούς των επιχειρήσεων  μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Συνεπώς, οι απαιτήσεις για τις εταιρείες και στους δύο οικονομικούς χώρους θα είναι σχετικά οι ίδιες. Αυτό όμως θα επιβαρύνει υπέρμετρα την Ευρώπη και αναμένεται το κλείσιμο πολλών εταιρειών παντός είδους, λόγω επέλασης των αμερικανικών  πολυεθνικών «γιγάντων».

Το ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ  χρησιμοποιούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα  αυτές τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, ως μέσο τεράστιας πίεσης στους Ευρωπαίους εταίρους, αναγκάζοντάς τους να αλλάξουν την δική τους εμπορική νομοθεσία,  υπέρ των συμφερόντων των αμερικανικών εταιρειών.

Οι αντίπαλοι της  Διατλαντικής  Ελεύθερης Ζώνης Εμπορίου  πάντα επέμεναν ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις για να αλλάξουν  το ευρωπαϊκό δίκαιο, πράγμα  το οποίο υλοποιείται.

Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι αυτό το συγκεκριμένο  «αμερικανικό όνειρο»  έγινε πραγματικότητα στην γηραιά ήπειρο  με τις  Ηνωμένες Πολιτείες να ασκούν υπέρμετρες πιέσεις όσον αφορά την εμπορική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Αμερικανοί λομπίστες επωφελούνται  από την λεγόμενη κανονιστική συνεργασία για να «περάσουν»  νόμους που θα τους επιτρέψουν να  «αλώσουν» εκ των έσω την ΕΕ.

Από το 1998, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ  συναντώνται τακτικά για να ελέγξουν τους νόμους και τους κανονισμού,  και  να εξασφαλίσουν  ότι δεν βλάπτουν το αμοιβαίο εμπόριο.

Ως παράδειγμα αυτών των αμφιβόλων δράσεων , αποτελεί η τύχη των κανονισμών που αφορούν τα λεγόμενα «e-απόβλητα» . Το 1998, η ΕΕ με ένα  κατάλληλο  νομοσχέδιο επρόκειτο να απαγορεύσει την χρήση επικίνδυνων ουσιών σε ηλεκτρικές συσκευές.

Ωστόσο,  οι αμερικανικές εταιρείες των οποίων τα συμφέροντα θα πλήττονταν ιδιαίτερα από αυτήν ευρωπαϊκή οδηγία, εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άμβλυνε σημαντικά τις απαιτήσεις της σε αυτόν τον τομέα με διατάξεις,  οι οποίες βόλευαν  τους αμερικανικούς πολυεθνικούς κολοσσούς.

Επίσης, οι Αμερικανοί έχουν υπονομεύσει την πρωτοβουλία της ΕΕ που υπάρχει από το  1997 για την καταπολέμηση των ουσιών που καταστρέφουν το όζον.

Και αν τώρα αυτή η υποτιθέμενη «εναρμόνιση» των νομοθετικών πρωτοβουλιών ,  είναι σε εθελοντική βάση και οδηγεί σε  άκρως αμφισβητήσιμα αποτελέσματα, μπορείτε να φανταστείτε όταν υλοποιηθεί η συμφωνία ΗΠΑ και ΕΕ για την δημιουργία της διατλαντικής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών , τι « πανηγύρι  έχει να γίνει από τους αμερικανικούς κολοσσούς ».

Στην συμφωνία για την Διατλαντική Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών  δεν συμμετέχει προς το παρόν ο φαρμακευτικός και ο χρηματοπιστωτικός  τομέας.

Η διατλαντική ζώνη ελεύθερου εμπορίου είναι ένα σχέδιο για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της ευρωπαϊκής και της Βόρειας Αμερικής. Στην ουσία όμως είναι ο "δρόμος " που θα πατήσουν  οι Αμερικανοί για έρθουν στην Ευρώπη ,όχι ΄/ομως ως σύμμαχοι.

Σχετικές προτάσεις υπάρχουν  από την δεκαετία του 1990. Οι συζητήσεις για την επίτευξη της συμφωνίας είναι απόρρητες και  τα αποτελέσματα αυτών δεν δημοσιοποιούνται σε κανένα ΜΜΕ .Αυτό το  γεγονός  καταδεικνύει σαφέστατα  τα «σκοτεινά και υποχθόνια» σχέδια που εξυφαίνονται τόσα χρόνια  πίσω από την πλάτη των Ευρωπαίων καταναλωτών .

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr,με τίτλο ( Οι αμερικανικές πολυεθνικές θα κατακτήσουν την ΕΕ μέσω της συμφωνίας ΤΤΙΡ), είχαμε αναφέρει ότι η σχεδιαζόμενη οικονομική  «ένωση» της ευρωπαϊκής Ηπείρου με τις ΗΠΑ , αποτελεί το κινητήριο μοχλό των εξελίξεων και της συνεχιζόμενης κρίσης στην ευρωζώνη μαζί με τα εν γένει προβλήματα της ΕΕ.  Θα  έχουμε μία εισβολή στην ΕΕ από τους αμερικανικούς  κολοσσούς , οι οποίοι  θα ρημάξουν οικονομικά  την Ευρώπη.

Σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη λόγω ρωσικού κινδύνου, επιχειρείται η « κατάληψη» της γηραιάς ηπείρου στο σύνολο της.

Πρόκειται για το επόμενο σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων που συνεπικουρείται και από την αθρόα εισβολή μουσουλμάνων μεταναστών.  Η συνέχεια της ταινίας  έχει  σίγουρα "τσιπάρισμα".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές