Αρχείο

Το pentapostagma.gr παρουσιάζει όλο το σατανικό σχέδιο της Άγκυρας μετά την έκδοση ΝΟΤΑΜ στο Καστελόριζο !!

Σε άρθρο μας στις 18 Δεκεμβρίου 2015, με τίτλο: Η αιτία ενός πιθανού ελληνοτουρκικού πολέμου θα είναι η ανακήρυξη από την Τουρκία «Μεσογειακής ΑΟΖ»!, είχαμε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους για τα άνομα σχέδια της Άγκυρας στην περιοχή του Αιγαίο και ειδικά του Καστελόριζου.

Το Ελληνικό αυτό νησί που «στέκει» αγέρωχο ανά τους αιώνες στο ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος,  διαφυλάττει πάντα τα  τεράστια Ελληνικά ενεργειακά συμφέροντα.

Αυτό το νησί έχουν «βάλει στο μάτι» οι Τούρκοι όχι σήμερα,  αλλά εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια εφαρμόζοντας μια άκρως επιθετική και ύπουλη πολιτική,  και αναμένοντας σαφώς την κατάλληλη «ευκαιρία».

Χθες , σύμφωνα με τον Ελληνικό τύπο η Άγκυρα προχώρησε σε μία ακόμη πρόκληση πριν καλά –καλά μπει το νέο έτος ενδεικτικό των άνομων προθέσεων της.

Προέβη, μετά την μονομερή και παράνομη δέσμευση των τριών μεγάλων περιοχών στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο για διάστημα ενός χρόνου αγνοώντας τις ελληνικές ΝΟΤΑΜ, σε έκδοση νέων ΝΟΤΑΜ, δεσμεύοντας παράνομα  περιοχές μεταξύ της Ρόδου και Καστελόριζου, για ναυτικές ασκήσεις από τις 4 Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2016.

Η πρακτική αυτή από την Τουρκία , εκπορεύονται σαφώς  από το Οθωμανικών διαστάσεων Προεδρικό Μέγαρο, και δεν έχουν να κάνουν με τον εμφύλιο  πόλεμο που μαίνεται  με τους Κούρδους.

Οι πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας στο Καστελόριζο και στην κυπριακή ΑΟΖ «σχηματοποιούν» τις επιδιώξεις για την δημιουργία άκουσον-άκουσον «Μεσογειακής ΑΟΖ» ( η οποία υφίσταται μόνο στο μυαλό τους), με σκοπό την μετέπειτα οικειοποίηση της.

Δεν πρόκειται όπως αναφέρουν πολλοί Έλληνες αναλυτές,   για μια απλή καταγραφή των απαιτήσεων της Άγκυρας, ούτε για  πολιτική ελεγχόμενης έντασης στο Αιγαίο που αφορά στην αμφισβήτηση του ελληνικού εναέριου χώρου και των ελληνικών αρμοδιοτήτων εντός του FIR Αθηνών.

Το σχέδιο των Τούρκων το παρουσιάζουμε από την ιστοσελίδα μας τονίζοντας ότι αναφέρεται σε τουρκικό δημοσίευμα , στο οποίο ομιλούν οι καθόλα ειδικοί επί του θέματος:

Για τους Οθωμανούς Τούρκους της σημερινής Τουρκίας , «η Ανατολική μεσόγειο Θάλασσα είναι μια «ημίκλειστη θάλασσα» με  υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη, με πολλούς περιορισμούς, οι οποίοι κανονικά θα πρέπει να καθορίζονται από όλα τα παράκτια κράτη της περιοχής( Ελλάδα, Λίβανος, Ισραήλ και φυσικά της Τουρκίας), βάση συμφωνίας και με βάση τις αρχές της ισότητας".

Δηλαδή οι Τούρκοι επιστήμονες «κατασκεύασαν» μια θεωρία στα δικά τους μέτρα , παραβλέποντας τους διεθνείς κανόνες για να στηρίξουν νομικά τον παραλογισμό τους σε σχέση με το Καστελόριζο.

"Η Τουρκία,  θεωρεί ότι είναι  το κράτος με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, το οποίο αποκλείεται από ορισμένες πραγματικές εφαρμογές , επειδή η πλειοψηφία των χωρών της περιοχής της αρνούνται τις «δικαιοδοσίες αυτές».!!!!

"Η Άγκυρα  θα κινηθεί σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς , πολιτικούς και οι τεχνικούς κανονισμούς «ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» της περιοχής", καταλήγουν οι Τούρκοι.

Δηλαδή ξεκινούν νομικό αγώνα για την διεκδίκηση ΑΟΖ έως κάτω από την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ συγχρόνως προετοιμάζονται με όλα τα μέσα,  ΠΡΩΤΑ να το « επιβάλουν» σε όλες τις παράκτιες χώρες , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Αυτά τα λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι που απαρτίζουν την επιτροπή που αναλάβει να διαμορφώσει τις νέες απαιτήσεις τους στο ΝΑ Αιγαίο.

Επαναλαμβάνουμε, δεν πρόκειται για προσπάθεια δημιουργία τεχνητής εντάσεως εκ μέρους της Τουρκίας  , αλλά για ενέργειες που υλοποιούνται με μαθηματική και νομική ακρίβεια.    

Ο Τούρκος επιστήμονας  Dr. jixad  Yayci, αναφέρει ότι , η Ανατολική Μεσόγειος ιστορικά, στρατηγικά και οικονομικά διαθέτει μια σημασία η οποία  προσδιορίζεται με βάση την Κύπρο.

"Τα παρόχθια κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας δικαιούνται να συμμετέχουν στην κατανομή των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας . Το διεθνές νομικό πλαίσιο προσδιορίζει ότι η Τουρκία , η Αίγυπτος, η κατεχόμενη Κύπρος   και όχι η Συρία, η Λιβύη, το Ισραήλ, θα πρέπει να έχουν αμοιβαία ΑΟΖ με το Λίβανο".

"Οι συμφωνίες για την  θαλάσσια δικαιοδοσία επιμερισμού θα πρέπει να αναθεωρηθούν" , τονίζει ο Δόκτωρ  .

"Στην περίπτωση αυτή, η Τουρκία, αποκτά νέα διεθνή δικαιώματα και νόμιμα συμφέροντα στις ανατολικές περιοχές της Μεσογείου, με θαλάσσια δικαιοδοσία σύμφωνα με τον χάρτη" .

Αυτό είναι το σχέδιο των Τούρκων το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζει για να μπορέσει να το αντικρούσει τόσο με νομικούς όρους όσο και με στρατιωτικούς.

Όσο για την ανώτατη πολιτική ηγεσία της και το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου, ένα είναι απολύτως κατανοητό, «ευρίσκεται σε βαθύ οθωμανικό παραλογισμό».

Δεν πρόκειται να διστάσει να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να πάρει αυτό που θέλει.

Η χώρα μας πρέπει να κατανοήσει πολύ καλά ότι πρέπει ταχύτατα  να αντιδράσει με κατάλληλες συμμαχίες, ειδικά με τον ρωσικό παράγοντα ο οποίος ¨καίγεται» για το Αιγαίο Πέλαγος.

Ο  πανίσχυρος ρωσικός στόλος και στρατός πρέπει να βρουν αγκυροβόλια  εντός της ελληνικής επικράτειας, και να  πραγματοποιηθούν κοινές στρατιωτικές  ασκήσεις.

Μόνο η ρωσική «Αρκούδα» λόγω συγκυρίας , θα «διώξει τους τουρκικούς λύκους» και θα τους στείλει μια και καλή από εκεί που ήρθαν ( Βουνά Αλτάι δυτική Κίνα), κανένας "άλλος".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ