Κόσμος

Το Τουρκικό Παρακράτος σε Πλήρη Δράση – Εκτελεί κατά Βούληση …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Δυστυχώς ο Κουρδικός πληθυσμός της Τουρκίας ζει τραγικές καταστάσεις. Ο Ερντογάν προκειμένου να εξαφανίσει τους Κούρδους  στην ΝΑ Τουρκία, έχει βάλλει εδώ και καιρό το παρακράτος να τους εξοντώσει, ενώ τον τελευταίο καιρό εκτελεί πλέον κατά βούληση.

Έτσι τρεις Κούρδισες ακτιβίστριες, σύμφωνα με την ΙΒΝΑ,  δολοφονήθηκαν με 19 σφαίρες. Αυτή η δολοφονία έχει σοκάρει όλη την Τουρκία. Τα πτώματα τους βρέθηκαν στην Σιλόπι της ΝΑ Τουρκίας. Η αυτοψία έδειξε ότι πυροβολήθηκαν 19 φορές σε διαφορετικά σημεία του σώματος τους.

Η Seve Demir ήταν μέλος του Κουρδικού κόμματος, η Fatma Uyar μέλος της οργάνωσης  γυναικών του  Κουρδιστάν και η  Pakize Nayır  συμπρόεδρος  του Λαϊκού Συμβουλίου της Silopi, που πρόσκειται στο Κουρδικό κόμμα.

Οι καθημερινές οδομαχίες μεταξύ παραστρατιωτικών ομάδων της Τουρκίας και Κούρδων έχουν προκαλέσει την μαζική έξοδο των κατοίκων από αυτές τις περιοχές της ΝΑ Τουρκίας. Οι Κούρδοι μιλάνε για εξαναγκασμό φυγής των κατοίκων ενώ η Τουρκία για εκκαθάριση από τους τρομοκράτες.

Θεωρούμε πλέον ότι οι διαστάσεις εκκαθάρισης των Κούρδων είναι εντελώς ανεξέλεγκτες, ο στόχος είναι αλλοίωση του πληθυσμού στις ΝΑ περιοχές ώστε να μπορέσουν να ελεγχθούν απόλυτα από τις δυνάμεις ασφαλείας. Εδώ μιλάμε για ανθρωπιστικά εγκλήματα που συμβαίνουν κάτω από την ανοχή όλης της διεθνούς κοινότητας. Πλέον κάποιοι προφανώς εντεταλμένοι εκτελούν ανεξέλεγκτα και υπάρχουν φόβοι ότι γυρίζουμε στην εποχή της δεκαετίας του 90, που Κούρδοι δολοφονούντο και εξαφανιζόντουσαν σε καθημερινή βάση, ως αποτέλεσμα της δράσης του Τουρκικού παρακράτους.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ