Κόσμος

Το σύστημα τροφοδοσίας πυρομαχικών "Scorpion" θα αλλάξει τις τακτικές του σύγχρονου πολέμου (VIDEO)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Στο τέλος του 2014 το κοινό για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με το επίτευγμα  της εταιρείας  «FRONT»  με την επωνυμία "Scorpion".

Πρόκειται για ένα εντελώς νέο τύπο χορηγήσεως πυρομαχικών του ρωσικού στρατού για  αυτόματα όπλα,  μέσω ενός ειδικού  σωλήνα τροφοδοσίας, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Κατά την διάρκεια του 2015, το τακτικό σύστημα "Scorpion" δοκιμάστηκε στον τομέα χορήγησης πυρομαχικών σε πολυβόλα .

Οι κατασκευαστές σημειώνουν την ευελιξία του σχεδιασμού του συστήματος, το οποίο  θα συμβάλει στην δημιουργία συστημάτων τροφοδοσίας  για κάθε τύπο όπλου .

Η εταιρεία θεωρεί ότι το ρωσικό  Υπουργείο Άμυνας στο εγγύς μέλλον θα εισάγει το σύστημα αυτό σε όλο τον ρωσικό στρατό .

Ωστόσο, αναμένεται η υιοθέτηση του  αρχικά από τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις  και τις Ειδικές Δυνάμεις  μέσα στο  2016. Τα  οφέλη που προσφέρει το "Scorpion" είναι πραγματικά εντυπωσιακά για τους  στρατιώτες που χειρίζονται πολυβόλα .

scorp_front_001

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα του συστήματος αυτού είναι η αύξηση της ρίψης πυρομαχικών από τον χειριστή απρόσκοπτα , διατηρώντας παράλληλα την απαραίτητη κινητικότητα.

Ο κατασκευαστής υποστηρίζει ότι η τυπική διάταξη του « ασκού στην πλάτη» μπορεί να μεταφέρει  475 φυσίγγια, αλλά δεν είναι δύσκολο να παραχθούν  ειδικά κιτ με  περισσότερα πυρομαχικά,  για  1000 βολές .

Παρόμοια συστήματα έχουν ήδη εμφανιστεί στο εξωτερικό, αλλά η πρακτική εφαρμογή  τους  δεν έχει γίνει ακόμα πράξη  . Ειδικότερα, οι ειδικοί των ΗΠΑ αναφέρουν πολλά συστήματα αυτού του τύπου,   φορτώνουν  πολύ περισσότερο από το επιτρεπτό βάρος στον χειριστή, είναι πολύπλοκα  και  αναξιόπιστα .

PWlRoQaKQqQ

Η ρωσική εταιρεία διατείνεται  ότι έχει λάβει  υπόψη όλες τις παραμέτρους και έτσι  δημιούργησε ένα εξαιρετικά απλό και αξιόπιστο σύστημα με ένα μεγάλο περιθώριο ασφαλείας.

Οι σχεδιαστές του συστήματος αυτού τονίζουν ότι ο κύριος στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα σύστημα που θα εφοδίαζε αποκλειστικά τις ειδικές δυνάμεις λόγω της ¨πολυπλοκότητας» της αποστολής τους,  που απαιτεί μεγάλο όγκο πυρός για περιορισμένο διάστημα.

Στο εγγύς μέλλον  με τέτοιου τύπου τακτικά συστήματα θα είναι εξοπλισμένο  σχεδόν το σύνολο των στρατιωτών, και αυτό θα οδηγήσει σε θεμελιώδεις αλλαγές στις τακτικές του πολέμου, και στα συστήματα που θα εξοπλίζουν τον μελλοντικό στρατιώτη.

Πολλοί  Ρώσοι ειδικοί  πιστεύουν ότι το διαμέτρημα των πυρομαχικών  5.45x39,  σύντομα θα εξαλειφθεί εντελώς από τον ρωσικό  στρατό προς χάρη του διαμετρήματος  7,62x54  το οποίο είναι  σημαντικά ισχυρό  πυρομαχικό  για τον ρωσικό στρατό.

Επιπλέον, οι δημιουργοί του συστήματος "Scorpion"  διαβεβαιώνουν  ότι με βάση αυτό το σύστημα θα  δημιουργηθεί ένα  τακτικό σύστημα  για την εκτόξευση οπλοβομβίδων  των   30-mm και άλλων τύπων φορητών όπλων.

Έτσι, ένα αν και ασυνήθιστο αλλά μάλλον  απλό σύστημα μπορεί όχι μόνο να αλλάξει την εμφάνιση του στρατιώτη του μέλλοντος, αλλά και τις αρχές του πολέμου,  ενισχύοντας  σημαντικά τη δύναμη πυρός του κάθε μαχητή.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο ( Η ρωσική πολεμική βιομηχανία ευρίσκεται σε πραγματικό οργασμό), είχαμε  τονίσει τον πραγματικό οργασμό που συντελείται  στον τομέα της τεχνολογικής εξέλιξης στην αμυντική βιομηχανία της χώρας.

https://youtu.be/LLIIcpeBRzw&w=700

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...