Κόσμος

Ρωσική αρμάδα με επικεφαλής το καταδρομικό «Varyag» εισήλθε στην Μεσόγειο Θάλασσα και πλέει για Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων  «Varyag» διήλθε της  Διώρυγας του Σουέζ και εισήλθε στην Μεσόγειο Θάλασσα, προερχόμενο από τον Ινδικό Ωκεανό.

Στην ομάδα που συνοδεύει το καταδρομικό «Varyag», είναι και το αντιτορπιλικό «Quick», το δεξαμενόπλοιο «Μπόρις Butoma» και το ρυμουλκό διάσωσης «Alatau» και ένα υποβρύχιο.

Στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2015 το «Varyag» ευρίσκονταν  στο λιμάνι  Salalah του Σουλτανάτου του Ομάν, για την ανανέωση των εφοδίων του σε  τροφή και νερό.

«Η ναυαρχίδα του Στόλου του Ειρηνικού, το καταδρομικό «Varyag» εισήλθε στην Μεσόγειο Θάλασσα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Αντιπλοίαρχος ο Ρωμάν Μάρτωφ, σύμφωνα  το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

Ο Μάρτωφ είπε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, η ναυαρχίδα  του Στόλου του Ειρηνικού ήταν σε ανεπίσημη επίσκεψη στην Ινδία.

Το καταδρομικό ανήκει στην κλάση Slava με βλήματα κατά σκαφών επιφανείας ενώ παράλληλα έχει και εκτεταμένες ανθυποβρυχιακές δυνατότητες .

Το πλήρωμα του «φονιά των αεροπλανοφόρων» όπως αποκαλείται το Varyag , θα αντικαταστήσει επάξια το καταδρομικό « MOSKVA».

Ο ρόλος των ρωσικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων , διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Συρία.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες   ότι ετοιμάζεται να  «κατέβει» στην ίδια περιοχή και το αεροπλανοφόρο » Κουζνέτσωφ», στο οποίο έγιναν αλλαγές στα οπλικά συστήματα και στα ραντάρ του.

Σε άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapsotagma .gr με τίτλο («Πρόσω ολοταχώς» για Ανατολική Μεσόγειο και το ρωσικό καταδρομικό «Varyag» με πυραύλους S-300), είχαμε αναφέρει ότι το ρωσικό καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Varyag» θα καταπλεύσει λίαν συντόμως για την ανατολική Μεσόγειο και τις ακτές της  Συρίας.

Η παρουσία μεγάλων μονάδων του ρωσικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο , αποδεικνύει με το καλύτερο τρόπο ότι στην περιοχή διακυβεύονται τεράστια γεωστρατηγικά και ενεργειακά συμφέροντα.

Η παρουσία του πλοίου αυτού αποβλέπει και στην αντιπαράθεση της Ρωσίας με την Τουρκία, «επιτηρώντας» με τα πανίσχυρα ραντάρ του την ΝΑ τουρκική περιφέρεια .

https://youtu.be/T53TkUNfAyE&w=700

 

https://youtu.be/c4i3hy5tXWQ&w=700

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ